Published On: Uto, ožu. 14th, 2017

Fontana završena, a onda je krenulo rušenje jer autobusi ne mogu proći

Ruši, gradi, ruši. Tako je u proteklih godinu dana izgledalo na Britanskom trgu u Zagrebu. Ovoga puta rušenje se dogodilo nakon što su svi radovi završeni. Oko najnovije fontane autobusi ZET-a nisu se mogli okrenuti, travica i rubnjaci bili su očito preširoko postavljeni i nakon što je jučer ujutro palo završno glancanje, već popodne krenulo je rušenje

Što se točno dogodilo, pokušali smo doznati u Gradu, ali do zaključenja teksta odgovor nismo dobili.

Podsjetimo, početkom radova prošle jeseni, arhitekti Jesenko Horvat, Tihomir Jukić, Krunoslav Šmit i Azra Suljić, koji su 1997. izradili pobjednički projekt uređenja Britanca na arhitektonsko-urbanističkom natječaju, digli su glas jer je Grad, iako je usvojio njihov rad, odlučio raditi po naputku gradonačelnika sa željom da od Zagreba napravi Rim i doda mu još jednu fontanu.

Nakon njih oglasili su se i s Arhitektonskog fakulteta podsjećajući da se radi potpuno neprofesionalno i mimo konzultacija sa strukom. No sve to nije bilo dovoljno jer gradonačelnikova opsjednutost fontanama bila je jača.

Tko je kriv i koliko će najnoviji zahvat koštati Grad, ostaje nepoznanica. Ono što se zna sigurno je da će sve to platiti građani.

Ups! Netko je projektirao kružni tok tako da autobusi ne mogu proci! ?

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer