Četvrtak, 18 srpnja, 2024

FLORENCE HARTMANN Bojim se lažiranja Mladićeve smrti

Must Read

Bilo koji liječnik može napraviti papir kako je on umro, čak i dovesti promatrače lijećnike da potvrde kako je umro, kako ne bi došlo do presude.

Florence Hartmann, bivša glasnogovornica i savjetnica Carle del Ponte, bivše glavne tužiteljice Haškog tribunala, posjetila je jučer u Sarajevu Savez logoraša BiH.

Željela se zahvaliti osobama koje su stale u njenu zaštitu prilikom uhićenja na dan izricanja presude ratnom zločincu Radovanu Karadžiću.

– Osjećaj je bio nevjerojatan, jer su žrtve stale u moju odbranu. Žao mi je što sam skrenula pažnju na sebe, a ne na izricanje presude Karadžiću, jer mi to nije bila namjera. No, osjećam i krivnju. Većina nas novinara pokušavala je tijekom rata izvještavati o ratu i zločinima. Ali, to nije donijelo ništa dobro, jer su se rat i zločini nastavili – kazala je Hartman.

Poručila je kako žrtvama rata u BiH treba pomoći i očekuje kako će se u Hagu ponovo okupiti na izricanju presude Ratku Mladiću.

– Važno se opet okupiti kada bude izricanje presude Ratku Mladiću, kako bismo spriječili njegov premještaj u Rusiju ili neku drugu glupost. Bit ćemo uporni promatrači, nećemo dozvoliti da se ponove neke stvari. Obrana Mladića ima isti zahtjev kao Miloševićev – da ide u Rusiju, a to ne možemo prihvatiti. Jer, bilo koji liječnik može napraviti papir kako je on umro, čak i dovesti promatrače lijećnike da potvrde kako je umro, kako ne bi došlo do presude – istakla je Hartman.

Dnevni avaz / Dnevnik.ba

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto Zelenski odjednom želi Rusiju na sljedećem ‘mirovnom samitu’?

Razumijevanje političkih odluka kijevskog režima može biti prilično izazovno, djelomično zato što se te odluke zapravo donose u Washingtonu....
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -