Srijeda, 29 svibnja, 2024

Fikret Abdić u Zagrebu prozvao Vladu FBiH i Bakira Izetbegovića

Must Read

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja za zaštitu nezaposlenih dioničara Agrokomerca iz Velike Kladuše Fikret Abdić očekuje podršku federalne i vlasti na razini BiH kada je riječ o preuzimanju i obnovi Agrokomerca.

“Vlada Federacije BiH koja ignorira pitanje Agrokomerca i ljude koji stoje iza tog gospodarskog kolektiva, nema budućnosti”, rekao je Abdić danas na konferenciji za novinare u Zagrebu.

On je poručio da je interes federalne Vlade da se što prije korigira, “jer je nemoguće opravdati što se dogodilo Agrokomercu”.

“Vlada FBiH je nacionalizirala Agrokomerc i za to mora odgovarati”, rekao je Abdić, ističući da se ne može ignorirati potencijal i snaga ovog kolektiva.

Abdić je na konferenciji na kojoj je predstavio Aneks tri – Prijedlog za preuzimanje i obnovu Agrokomerca, rekao da nitko iz federalnih i inistitucija BiH nije odgovorio na pismo u kojem je poslao prijedlog oporavka Agrokomerca.

Abdić je rekao da ga ne može sputati to što SDA ne računa na njega, te da on traži da se preda preda dioničarima.

On je istakao da činjenica da je predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića ne amnestira odgovornosti kada je riječ o dokumentaciji o Agrokomercu.

“Postoji projekat uništenja Agrokomerca i BiH mora identificirati ljude koji su kreatori tog projekta”, rekao je Abdić.

Abdić je dodao i da se u njegovom progonu utrkuju, iako je najviše napravio za gospodarstvo BiH. “Od kada sam ja otišao, samo se ruši i samo se meni sudi”, rekao je Abdić.

Aneks tri govori o ulaganjima Agrokomerca u gospodarstvo Hrvatske, obvezama i pravima koja proističu iz tih ulaganja.

Nekadašnji prvi čovjek Agrokomerca iz Velike Kladuše i član Predsjedništva BiH Fikret Abdić pušten je početkom ožujka na uvjetnu slobodu iz zatvora u Puli nakon što je odslužio dvije trećine kazne – deset godina i devet mjeseci – zbog ratnog zločina na području zapadne Bosne.

Osuđen je zbog ratnog zločina u Cazinskoj krajini tijekom rata između njegovih pristalica, odnosno vojnika lojalnih Autonomnoj pokrajini Zapadna Bosna i pripadnika Petog korpusa Armije BiH.(Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Zašto još uvijek nisu deklasificirani tajni dokumenti UK-a o pregovorima s Titom i izručenju ustaša, četnika i domobrana?

U posljednjim desetljećima, povijest Drugog svjetskog rata u Jugoslaviji i odnosi među tadašnjim saveznicima su bili predmetom mnogih kontroverzi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -