Subota, 25 svibnja, 2024

DODIK: Sporazum BiH i Hrvatske ne vrijedi bez suglasnosti RS

Must Read

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Beogradu kazao da sporazum između BiH i Hrvatske ne može vrijediti bez suglasnosti Republike Srpske.

Dodik je nakon sastanka sa patrijarhom Irinejom rekao da očekuje da se na racionalan način i u skladu s međunarodnim standardima riješe sva sporna pitanja, uključujući i dio granice na rijeci Uni. Nada se da će se u tome slučaju primijeniti međunarodni kriteriji za određivanje granice na tokovima rijeka, odnosno da se granična crta povlači sredinom toka.

Smatra kako Hrvatska “s pravom” želi riješiti problem granice kod Neuma, gdje je njezin teritorij podijeljen na dva dijela. Kaže da Hrvatska pravo na spajanje teritorija kako bi izbjegli proceduralne barijere kod putovanja iz jednog u drugi kraj države.

“Racionalan je i jedan i drugi zahtjev Hrvatske, da se dva teritorija preko Pelješca spojem mostom i da se problem riješi prolaskom eksteritorijalnog koridora kroz Neum”, zaključio je Dodik.(Tanjug)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -