Published On: Uto, kol 23rd, 2016

FERGUSON: Veleposlanica Cormack i ja odlučni smo u tome da se izbori u Mostaru moraju održati ove godine

Veleposlanik Velike Britanije Edward Ferguson u razgovoru za agenciju Patria govorio je o referendumu u RS, izborima u Mostaru te Brexitu nakon kojeg je njegova zemlja istupila iz članstva Europske unije.
Komentirajući hoće li međunarodna zajednica poduzeti konkretnije korake na političkom sankcioniranju onih koji ne slušaju što im poručujete kada je u pitanju održavanje referenduma u RS-u Ferguson je kazao kako “u ovom trenutku, ništa ne isključuje”.
-Očekujem da će se Vijeće za implementaciju mira uskoro sastati i razgovarati o predloženom referendumu, ali, kao što sam nedavno rekao, bilo bi mi draže da se naše zabrinutosti rješavaju putem mirnog i konstruktivnog dijaloga, rekao je Ferguson.
Naglasio je kako se izbori u Mostaru moraju održati!
– Ja sam duboko razočaran što je propušten rok koji je Središnje izborno povjerenstvo dalo za održavanje lokalnih izbora 2. listopada. Ali, američka veleposlanica i ja smo još uvijek odlučni u tome da će se izbori održati ove godine. Građanima Mostara je već predugo uskraćeno njihovo demokratsko pravo. Razgovori s ključnim strankama se nastavljaju i mi očekujemo da će oni pokazati fleksibilnost i spremnost na kompromis, kazao je između ostalog Edward Ferguson./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>