Published On: Tue, Dec 24th, 2013

Fehim Mustafić iz Tuzle ubio suprugu nasred ulice

TUZLA – Pred velikim brojem svjedoka u po bijela dana šezdesetdvogodišnji Fehim Mustafić iz Tuzle danas je na gradskoj autobusnoj stanici kod KSC “Mejdan” ubio svoju suprugu Suadu (52), zarivši joj nož u vrat.

Žena je nakon udara s leđa pala kao pokošena, a od zadobijene rane preminula je na mjestu zločina. Brojni slučajni prolaznici pritrčali su do ubojice i spriječili ga da pobjegne.

“S udaljenosti od dvadesetak metara doslovno sam gledao kako muškarac ubija ženu. Sve se dogodilo munjevito. Izvadio je nož i udario ženu u vrat. Ona je pala na asfalt, a nož je ostao zariven u vrat”, priča jedan od očevidaca.

Svirepom zločinu je prethodila svađa, ali nije poznato zbog čega su se Fehim i Suada sporječkali, te će odgovor na to pitanje dati daljnja istraga koju provode službenici MUP-a TK i Kantonalno tužilaštvo TK.

“Kad je žena pala na asfalt on je počeo vikati. Govorio je, ako sam dobro čuo: ‘Hoćete li da ja pozovem policiju?”. Jedan od prolaznika je pritrčao i udario ga, a on je počeo moliti da ga ne tuku. Vrlo brzo je pristigla policija i uhitila ga “, kaže očevidac krvavog događaja.

Izudin Šarić, portparol MUP-a TK, pronašao je deku i prekrio krvavo tijelo Suade Mustafić, a ubrzo na mjesto zločina pristigao je njen i Fehimov sin, koji je vikao na službenike policije i okupljene građane.

“Papci jedni, niste mi mogli spasiti mamu”, vikao je ojađeni sin, a zbog agresivnosti službenici policije su ga strpali u automobil i odvezli s mjesta zločina.

U vrijeme ubojstva na ulici je bio veliki broj učenika Strojna škole, kao i studenata Medicinskog fakulteta, te građana koji su posjetili novogodišnji sajam u KSC “Mejdan”.

“Iznenadio sam se kad sam čuo da je Fehim ubio svoju suprugu. Znam da je radio u bolnici Kreka, a najveći dio radnog vijeka u Komemorativnom centru. Zaista ne mogu da vjerujem da je to učinio”, kazao nam je njegov poznanik.

Mustafić je, kako saznajemo, na godišnjem odmoru i naredne sedmice trebalo je da se vrati na posao.

Riječ je o jednom od radnika s najdužim stažom u Komemorativnom centru Tuzla, koji je posljednjih godina radio na ekshumacijama masovnih grobnica i na uobičajenim poslovima u mrtvačnici.

Dežurni kantonalni tužilac, prema riječima glasnogovornika Admira Arnautovića, izdao je naredbu za obavljanje obdukcije tijela Suade Mustafić, dok će od Fehima Mustafića biti uzeti uzorci krvi i urina koji će biti poslati na vještačenje. Svirepi zločin, u po bijela dana i pred desecima svjedoka, zgrozio je građane Tuzle.

Sličan zločin 19. rujna počinio je Fadil Arnautović, koji je u naselju Tušanj iskasapio komšiju Halida Azabagića.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Fehim-Mustafic-iz-Tuzle-ubio-suprugu-nasred-ulice-223587.html&usg=ALkJrhj4SdGP3O0xFem1qXtfR4QvG0Kdbw#sthash.2snGNDzL.dpuf