Published On: Uto, pro 24th, 2013

»Nimfomanka« samo za starije od 18 godina

Najkontroverzniji film koji se ove godine vrti po svjetskim festivalima “Nimfomanka” Larsa von Triera stiže na beogradski Fest, ali će imati poseban tretman.

– “Nimfomanka” Larsa von Triera dolazi s takvim pedigreom. Kako sada stvari stoje, imaće jednu večernju projekciju integralne verzije od četiri sata. Neće biti reprize, a karte će se prodavati samo starijima od 18 godina – kaže za “Blic” Ivan Karl, selektor Festa, koji je otkrio i da će prvi gosti predstojećeg festivala biti Patrice Lekont i Franco Nero.

Film “ninfomanke” traje puna četiri sata i sadrži eksplicitne scene oralnog i analnog seksa. Govori o samo-dijagnostifikovanoj nimfomanki, koja se prisjeća svojih seksualnih iskustava s muškarcem koji ju je spasio nakon što je bila prebijena.

Još tijekom snimanja filma Von Trier je najavio da će film jasno koketirati s pornografijom, a scene seksa će biti sasvim autentične, “kakve do sada niste vidjeli”.

Glavne uloge tumače Šarlota Gejnsbur, Šaja Lebef, Stellan Skarsgård, Christian Slater, Jamie Bell, Vilijem Defo, Uma Thurman i drugi.

Kontroverzni danski filmski režiser je jedan od osnivača pokreta Dogma 95, a autor je čuvenih fimova “Kroz valove”, “Ples u tami”, “Antikrist”, “Melankolija” …