Nedjelja, 14 travnja, 2024

FEDERACIJA SE ETNIČKI ČISTI: Srbi pred nestankom u “negenocidnom” entitetu

Must Read

BANJALUKA – Poslanik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Federacije BiH Velimir Kunić upozorava da u Federaciji živi samo 40 do 50 tisuća Srba te da ih u doglednoj budućnosti više uopće i neće biti.
“U proračunu Federacije BiH svake godine sve je manje novca za Srbe i to je jedan od razloga njihovog teškog položaja. Srbi su u poziciji nacionalne manjine i svakim danom situcija je sve teža”, rekao je Kunić u intervjuu Srni.
Srbi svakodnevno napuštaju Federaciju BiH i, ako federalna vlast nešto ne poduzme – u doglednom razdoblju više ih neće biti u tom entitetu!
“Srbi koji su u proteklom ratu protjerani iz Federacije BiH dijelom su se vraćali poslije rata, ali zbog nemogućnosti da bilo što ostvare i zarade za golu egzistenciju ponovo napuštaju ove prostore”, upozorava Kunić.
On je istakao da je zapošljavanje Srba u Federaciji BiH svedeno na minimum.
“Primjer su općine sa većinskim srpskim stanovništvom – Glamoč, Grahovo i Drvar, koje su osuđene na propast i financijski kolaps. U tim općinama aposlutno ništa nije urađeno u posljednjih godinu i po, a mogućnost zapošljavanja ne postoji”, naglašava Kunić.
On je podsjetio da je Ustavom Federacije BiH predviđeno da od šest ključnih pozicija dvije pripadnu Srbima.
“Međutim, ni to nije ispoštovano, jer još uvijek nije izabran potpredsjednik Doma naroda Parlamenta Federacije BiH iz reda srpskog naroda”, precizirao je Kunić.
On ističe da je problem to što Srbi više nemaju mehanizama da na izborima izaberu delegate u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH koji bi štitili vitalne nacionalne interese i iskreno se zalagali za poboljšanje teškog položaja srpske naroda.
Kunić je naveo da za mlade u povratničkim općinama, ali iu cijeloj Federaciji, nema perspektive ni budućnosti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

OZBILJAN APEL BIRAČIMA: Ne dajte da nas porobe. Bog vidi, Granić-Plenković ne. Naši očevi bit će ponosni, djeca zahvalna

Mnogi strahuju kad su izbori. Umjesto da biraju slobodno, slobodnom voljom i mišlju - ne vodeći se pritom strahom...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -