Published On: Sub, sij 23rd, 2021
#3rd | By Desk

Feđa Kulaglić: Tri golmana ravnopravno konkuriraju u Zrinjskom, svi će dobiti priliku

Novi trener HŠK Zrinjski Sergej Jakirović donekle je promijenio stručni stožer Plemića. Sa sobom je doveo svoje ljude od povjerenja, pomoćnog trenera Marka Salatovića, te kondicijskog trenera Marina Ivančića.

Mjesto trenera golmana već dugo sjajno obavlja Feđa Kulaglić koji iza sebe ima uistinu sjajne rezultate s golmanima Zrinjskog koje gotovo po pravilu dovede do reprezentacije ili barem praga iste. Ovaj vrsni stručnjak na pripremama HŠK Zrinjski opet ima tri sjajna golmana, Ivana Brkića, Antonia Soldu i Miru Varvodića. Brkić je svoje mjesto na golu odavno zacementirao, dok će Soldo i Varvodić voditi borbu za njegovu prvu pričuvu. Kulaglić je za Pogled.ba govorio o pripremama HŠK Zrinjski, te se osvrnuo i na momke za koje je on osobno zadužen.

“Osam dana priprema je iza nas” – govori Feđa Kulaglić i dodaje:

“Nakon par uvodnih treninga i testiranja igrača u Mostaru preselili smo u našu već uobičajenu bazu u Međugorju gdje zaista imamo dobre uvjete da odradimo ono zacrtano. Svi aspekti treninga su najviše bazirani na igri sa loptom, tako da već prvog dana igrači mogu vidjeti što je to što će se od njih tražiti u odnosu na određenu poziciju.

Trenutno je na pripremama Plemića veliki broj nogometaša? 

“Tako je, trenutno je s nama u ovom dijelu priprema 33 igrača, što je velik dosta veliki broj i predstavlja zahtjevnu organizaciju trenažnog procesa. Za očekivati je da će se taj broj smanjivati kroz naredni period. Danas nas već očekuje prva kontrolna utakmica u kojoj će nastupiti 22 igrača, odnosno dvije ekipe po poluvrijeme. Bitno je istaknuti da će svaki igrač u ovim utakmicama dobiti minutažu i na njima je da je pokušaju iskoristiti na najbolji mogući način. Najbitnije je da nema ozljeda osim par koje su lakše prirode i te igracče uskoro očekujemo u punom procesu.

Kakva je situacija s golmanima za koje si ti zadužen? 

“Što se tiče golmanske pozicije nekako smo navikli da je tu možda i najveća konkurencija, što je dobro, jer samo na taj način mogu biti bolji, tjerajući jedan drugoga da su uvijek na maksimumu. Pored standardnih Brkića i Solde krajem listopada  nam se pridružio i Miro Varvodić koji ima iskustvo igranja u Bundesligi kao i u drugim zemljama i sigurno da ima iskustvo i određenu kvalitetu koju je već pokazao u ovom periodu provedenom sa nama, ali svakako da će mu cjelokupno odrađene pripreme sa ekipom biti od velike koristi.”

Ivan Brkić je iza sebe ostavio tešku ozljedu od koje se dugo oporavljao? 

“Jeste, te je ono što raduje jeste da se on dizao u formi kako se bližio kraj jesenjeg dijela prvenstva, ozljeda je apsolutno iza njega i očekujem da će sigurno biti još bolji. Soldo je ponovo pokazao svoju konstantu, kada je trebalo, reagirao na najbolji način, no on nas je na to već navikao.

Sva trojica ravnopravno konkuriraju, svi će dobiti priliku i naravno da će braniti onaj najbolji u datom trenutku. “- kazao je Kulaglić za Pogled.ba.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>