Published On: Sub, srp 6th, 2019

FAVORITI MINISTRA DŽINDIĆA Tko su Arapi koji “spašavaju” Aluminij?

Zanimljivo je kako se, nakon razvikanoga Glencorea, javnost i mediji nisu potrudili tek toliko prosurfati službene Internet stranice tvrtke WAQT Trade LLC iz Dubaija, kako bi shvatili o kakvom je to subjektu koji želi preuzeti mostarski Aluminij riječ, odnosno za koga se to već tako rezolutno opredijelio federalni ministar Nermin Džindić.

On nam je, zajedno s pojedinim sarajevskim medijima, servirao informacije da dolaze Arapi koji posluju multinacionalno, teže milijarde i da će čarobnim štapićem spasiti Aluminij, piše Dnevnik.ba.

U copy-paste maniri, podaci o milijarderskim biznis-čudotvorcima Emirata proširila se regijom bez ikakve provjere i sumnje u riječi jednog ministra koji, usporedo, bez ustezanja potpiruje medijski rat protiv potencijalnih investitora u Aluminij koji dolaze iz nešto zapadnijih krajeva svijeta.

Uglavnom, Aluminij želi preuzeti tvrtka koja ima 135 zaposlenih, od kojih je najviše instalatera, čak 20 nekakvih pomagača, i mnoštvo fabrikatora, aplikatora za brtvljenje, nadzornika i tehničkih nadzornika, rukovoditelja strojem i skladištara.

Tvrtka se, a to je već za rubriku vjerovali-ili-ne, hvali s dva inženjera i s dvojicom računovođa. Taksativno su pobrojali koliko imaju bušilica, hiltinki, rezača za aluminij, radnih stolova, stolarske opreme… Jedino još nisu naveli koliko na stanju imaju kliješti i čekića.

Nakon kratkoga surfanja službenim portalom WAQT Trade LLC-a,na kojem lijepo piše kako imaju dvije radionice, uredan polukat na jednom od skladišta, te prostorije za tehničare i – radni smještaj, ostali smo pod dojmom kako su se Džindića ipak dojmili možda samo zato što su Arapi i što se ne zovu Glencore.

Sudeći prema portfelju tvrtke WAQT Trade LLC, čije je predstavnike službeno Sarajevo dočekalo u širokomu zagrljaju, a ministar Džindić poručio kako imaju ”bolju ponudu”, Aluminij (čak i ovakav, ranjen i na izdisaju) mogao bi kupiti njih, obadva im inženjera, sve bušilice i onaj uredni polukat na jednom od dva skladišta!/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare