Published On: Sub, srp 6th, 2019

OSTVARILO SE I DRUGO MEĐUGORSKO PROROČANSTVO: Nevjerojatnost je ravna čudu. Franjo Topić više nije na čelu Napretka

Na Skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak koja je održana u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu izabrano je novo vodstvo najstarije  kulturne organizacije Hrvata u BiH, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Za predsjednika je izabran dr. Nikola Čiča iz Tuzle, a na toj će pozicij zamijeniti prof. dr. Franju Topića koji je dužnost predsjednika obnašao od ponocnog pokretanja rada Društva 1990. godine.

 

Dr. Nikola Čiča, novoizabrani predsjednik HKD Napredak | Foto: HMS

Dr. Čiča je direktor Pedagošgog zavoda Tuzlanske županije, do sada je obnašao dužnost predsjednika tuzlanske organizacije Napretka te je član Središnje uprave Spomenutog društva.

Osim predsjednika, zastupnici na Skupštini Napretka birali su i dopredsjednike, Središnju upravu, Nadzorni odbor te stegovni sud.

Za dopredsjednike su izabrani Miroslav Landeka, koji je zadužen za podružnice  u HN županiji, južnu RH, Crnu Goru te  medijska slika Društva; Dražen Vikić-Topić, za  podružnice u kontinentalnoj RH; Mario Nenadić, za gospodarska pitanja; Josip Križanović, za podružnice u SB županiji i folklor u cijelom Društvu.

Članovi Središnje uprave u novom sazivu su Prof. dr. Franjo Topić, Fond, MCL i EZA; Venka Zorić, pravna pitanja , Sretko Tomić, sport; Franjo Bratić, izdavaštvo; fra Mirko Filipović, podružnice u RS; Ivana Barišić, podružnice u ŽZH i HBŽ,; Josip Nikolić, ZD kanton, pravna pitanja; Robert Petrović, Mladi, Tuzlanska županija i kao predsjednik Udruge mladih; Ivica Kovačević, izdavaštvo;
Danijel Stanić, mediji.

U Nadzorni odbor izabrani su Zoran Kupreškić, Dragan Glavaš i Jakov Gavran.

Za članove Stegovnog suda HKD Napredak izabrani su Luka Brković,  Vedrana Šimić i Željk Galić.

Nakon održane Skupštine jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fouad Twal će od 18 služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda (koji su i zaštitinici Napretka)./HMS/

Kako je Gospa Međugorska najavila smjenu Franje Topića?

Vidioci su jednom prilikom imali set tehničkih pitanja za Gospu. Nije to bilo onaj dan kad su je pitali što će s klima uređajem na Crkvi , postavljati bez dozvole općine ili čekati dozvolu nego mnogo, mnogo kasnije.

Jednom prilikom tako vidioci su upitali Gospu do kada će Franjo Topić biti na čelu Napretka. I Gospa je rekla da će on biti tamo jako dugo. Al kad nastupe dani potopa i vatre, kad se čelik bude topio od vrućine da više neće. A vidimo topi se i aluminij. Ne samo čelik. I vruće je. To je to.

Nemoj der da netko negira ovo dokazano proročanstvo. Naročito ne biskup. Bit će gepek opet.

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare