Petak, 21 lipnja, 2024

FAŠISTIČKA PROPAGANDA: Pripadnik ABIH a silovao? Tikveša rašćeraj…

Must Read

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA, na području Mostara, rano jutros lišili su slobode osumnjičenog Ibrahima Demirovića, zvanog “Hećim”, rođenog 27.2.1955. godine u Mostaru, državljanina BiH.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je da je za vrijeme rata i oružanog sukoba između Armije R BiH i HVO-a, tijekom 1993. godine, kao pripadnik Armije BiH, u svojstvu zapovjednika 47. brdske brigade, na području mjesta Potoci, postupao protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata, navodi Fena.

On je osumnjičen da je u razdoblju od srpnja do studenog 1993. godine, naoružan i u vojnoj odori, dolazio do objekta škole u Potocima, gdje se nalazio veći broj nezakonito zatočenih civila hrvatske nacionalnosti, među kojima žena, djece i staraca. On se tereti da je iz tog objekta u više navrata odvodio oštećenu ”B”, u kuće u blizini, gdje je nad oštećenom uz prijetnje u više navrata izvršio silovanje, prijeteći joj da će u slučaju opiranja, pustiti da je siluje veći broj vojnika, prenosi Fena.

Demirović je pod istragom i osumnjičen je da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 173. KZ BiH.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predat postupajućem tužitelju koji će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja u pravcu podizanja optužnice, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Također, po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici SIPA-e, na području Livna, lišili su slobode Zdenka Andabaka, rođenog 21.11.1968. godine u Livnu, gdje je i nastanjen, državljanin BiH i Hrvatske i Zorana Vrdoljaka, rođenog 10.01.1960. godine u Livnu, gdje je i nastanjen, državljanin BiH i Hrvatske.

Navedeni osumnjičeni su pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičeni su da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva. Oni su osumnjičeni da su tijekom rata u BiH, u svojstvu pripadnika HVO-a i MUP-a HR HB, postupali protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civilnih osoba za vrijeme rata.

Stavlja im se na teret da su tijekom srpnja 1993. godine, na području Livna, počinili ubojstvo dvije civilne osobe bošnjačke nacionalnosti i nečovječno postupali i fizički zlostavljali jednu osobu.

Osumnjičeni će tijekom dana biti predati postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ŠTA ĆEŠ KOJEG VRAGA U PAKISTANU? Rulja izvukla turista iz policije. Spalila ga na ulici

Rulja u Pakistanu je izvukla turista optuženog za bogohuljenje iz policijske postaje i ubila. Gomila se okupila ispred postaje...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -