Published On: Čet, svi 17th, 2012

HERA ITALIANA: Svako samoubojstvo je državno ubojstvo i bit će osvećeno

mario montiAnarhisti iz ćelije FAI su zaprijetili talijanskom predsjedniku vlade Mariju Montiju u pismu koje su uputili dvama listovima na jugu zemlje, a potpisala ih je Neformalna anarhistička federacija, koja je preuzela odgovornost za jedan atentat prije deset dana. U pismu se objašnjava da narodu nije u interesu ostanak u Europi i spašavanje banaka. FAI smatra da je svako samoubojstvo očajne osobe zapravo ubojstvo koje je izvršila država koje će biti osvećeno. 

 

Jedna ćelija FAI-a je u petak preuzela odgovornost za atentat u kojem je u ponedjeljak ranjen vlasnik podružnice državne tvrtke Finmeccanica i najavila je nove akcije osvete za osam anarhista zatvorenih u Grčkoj.

baadermeinhofPrema pismu koje je stiglo u srijedu, na meti je i dalje direktor talijanske porezne agencije Equitalia za jug zemlje. Ta je agencija postala simbol krize zemlje i očajničkih poteza, otmica i samoubojstva koje izvode poduzetnici i drugi pritisnuti dugovima.

Pismo je upućeno i predsjedniku vlade i objašnjava da narod nije u interesu ostanak u Europi i spašavanje banaka.
U pismu na tri stranice FAI objašnjava da smatra da je svako samoubojstvo očajne osobe zapravo ubojstvo koje je izvršila država i koje će biti osvećeno.

(Hina/pd)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare