Published On: Čet, svi 17th, 2012

Indonezija: Otkazali koncert Lady Gage u Jakarti jer je Sotonin glasnik

otkazali-koncert-lady-gage-jakarti-jer-je-sotonin-glasnik-slika-445350Islamske skupine tražile su zabranu koncerta Lady Gage u Jakarti jer njezine nastupe smatraju vulgarnima, a nju prozivaju Sotoninim glasnogovornikom.

 
– To je vulgarna pjevačica koja nastupa u gaćicama i grudnjaku. Hvali se kako štuje nečistoga i širi sotonističko učenje, bolje joj je da ga ne širi ovdje – ljutito je izjavio Salim al-Attas, član konzervativne organizacije Islamic Defender Front.

U glavnom gradu Indonezije pjevačica je trebala nastupiti 3. lipnja i za koncert je već prodano trideset tisuća karata, no policija je odlučila da neće izdati potrebnu dozvolu za održavanje njezina nastupa.

– Koncert će biti otkazan jer se bojimo da ne možemo osigurati ovaj događaj – piše u policijskom dopisu. Ovo nije prvi put da je kontroverzna pjevačica uznemirila javnost pojedinih država. Naime, na koncert u Južnoj Koreji mogli su doći samo stariji od 18 godina jer su lokalne kršćanske skupine tada protestirale kako njezini nastupi kvare mladež