Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

Evo zašto Dodik tvrdi da je Inzko "obični smutljaroš kojeg treba izbaciti iz BIH.."

Must Read

BANJALUKA – Predsjednik RS Milorad Dodik, komentirajući izajvu visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da iz Srpske godinama dolaze netrpeljivosti koje se negativno prelijevaju na FBiH, rekao je da Incko samo hoda po svijetu i laže o Srpske, zbog čega ne zaslužuje ni biti komentiran.
“Vrijeme visokog predstavnika u BiH je prošlo i on ne bi trebao biti samo distanciran i dislociran, već njegova funkcija treba biti ukinuta”, naglasio je Dodik i naglasio da je Inzko “jedan obični smutljaroš” koji je problematiziranjem Srpske ostao duže na poziciji nego što je to bilo potrebno.
Smatra da Inzko mora kupiti mir u Sarajevu, jer, kako je istaknuo, tamo dobiva plaću.
“Svaki mjesec dobivao je 25.000 eura plaću i to svjesno radi da bi ostao na poziciji, i dalje ukazujući na neke probleme.
RS nikada nije bila problem, već su to bili visoki predstavnik i oni koji su nametali rješenja”, istakao je Dodik. Istaknuo je da se Inzko užasno plaši Bošnjaka jer nikada nije rekao ništa o lošem stanju u FBiH koje je vidljivo godinama unatrag.
“Ako se muslimani okupe pred njegovom rezidencijom i kažu: Inzko idi van, on može otići.
Zato on to radi”, naglasio je predsjednik RS koji je nazočio obilježavanju krsne slave policije Republike Srpske.
Predsjednik RS i Željka Cvijanović, premijer RS, koja je također sudjelovala na  obilježavanju krsne slave policije RS, istaknuli su opredjeljenost za preispitivanjem prenesenih nadležnosti sa RS na BiH.
Dodik je rekao kako će ova vlast sigurno u narednom periodu nastojati da preispita sve prenesene nadležnosti sa RS na BiH od Dejtona do danas.
“To sigurno neće biti lagan posao, ali smo uvjereni da ćemo u tome postupno uspjeti”, kazao je Dodik, te ovom prilikom pozvao sve političke subjekte u RS da nadiđu razlike i nesuglasice kako bi se ujedinili oko ovog pitanja.
Cvijanovićeva je rekla da je BiH od Daytona do danas samo nazadovala.
“Ništa se dobro nije dogodilo prenošenjem nadležnosti RS na BiH”, naglasila je ona.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -