Petak, 21 lipnja, 2024

Europski parlament raspravljat će o hitnoj rezoluciji o Šešelju

Must Read

Na dnevnom redu Europskog parlamenta sljedećeg tjedna će se naći rezolucija “Srbija: slučaj optuženog ratnog zločincaŠešelja” koju je predložio hrvatski eurozastupnik, HDZ-ovacAndrej Plenković.

“Na Konferenciji predsjednika Klubova zastupnika u Europskom parlamentu održanoj danas uBruxellesu usvojen je prijedlog Kluba Europske pučke stranke, a na inicijativu potpredsjednika Odbora za vanjske poslove Andreja Plenkovića, koju su podržali svi hrvatski zastupnici, o uvrštavanju na dnevni red hitne rezolucije ”Srbija: slučaj optuženog ratnog zločinca Šešelja'”, izvijestili su iz Europske pučke stranke.

Cilj je osuda ponašanja Vojislava Šešelja

Dodaju da je cilj te hitne rezolucije “osuda ponašanja i ratno-huškačke retorike optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja nakon odluke Raspravnog vijećaMeđunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju o njegovom privremenom puštanju na slobodu”.

“Europski parlament će se na taj način jasno usprotiviti Šešeljevim istupima koji ukazuju na kršenje vladavine prava, pretenzije na teritorij drugih država zagovaranjem projekta ‘Velike Srbije’ – uključujući i Hrvatsku kao članicu EU, te narušavanje stabilnosti i suradnje među zemljama u regiji”, stoji u priopćenju Europske pučke stranke.

Izvrstan uspjeh

Smatraju da je uvrštavanje ove rezolucije na dnevni red Parlamenta “izvrstan uspjeh” te to objašnjavaju činjenicom da se na plenarnoj sjednici mogu naći maksimalno tri prijedloga o hitnim rezolucijama. Dok danas počinje rad na usuglašavanju teksta rezolucije, sljedećeg tjedna će biti održana rasprava u Europskom parlamentu i glasovanje o rezoluciji.

“Zastupnik Plenković očekuje da će prijedlog rezolucija dobiti podršku većine zastupnika u Europskom parlamentu”, zaključuju u priopćenju iz Europske pučke stranke.

 

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Bošnjak razgovarala s predstavnikom UNICEF-a: Digitalno obrazovanje pokretač društvenog i ekonomskog razvoja

Bošnjak razgovarala s predstavnikom UNICEF-a: Digitalno obrazovanje pokretač društvenog i ekonomskog razvoja - Hrvatski Medijski Servis U Sarajevu je danas...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -