Published On: Uto, sij 21st, 2014

EU kaže: BiH ima nade, ali bez ovih lidera

Europska unija i njene institucije stalno ponavljaju da je dužnost političara u BiH da se dogovore i da prave funkcionalan sustav za njihove građane.

Nažalost cijela javnost u BiH, u regiji i cijeloj Europi svjedok je da je taj proces nemoguć. Nemoguć je iz razloga što politički lideri u prvom planu uvijek imaju samo osobne interese i zadovoljavanje svojih stranačkih potreba, stoji u prioćenju Narodne stranke radom za boljitak.

Neki dužnosnici EU danas su pokrenuli inicijative o izgradnji BiH i njenih institucija, prije svega novih institucija kao što je vrhovni sud, čime šalju poruku da BiH ipak ima budućnost u obitelji koja se zove EU.

S druge strane drugi dužnosnici poručuju nam da ipak BiH nema budućnost pri tome misleći na ovakav odnos koji generiraju najodgovorniji lideri na razini BiH. Europski dužnosnici jasno kažu ”BiH je sama digla ruke od sebe i mi je ne želimo silovati”.

Također ponovljeno je cijeloj javnosti u BiH, regiji i u svijetu da je implementacija presude Suda za ljudska prava u predmetu ”Sjedić-Finci” zaista jednostavna.

Isto tako poručeno je da se ne vjeruje odgovornim liderima i jasno kazano ”Kada niste riješili ovako jednostavan problem, kako ćete uspjeti riješiti nešto drugo”.

Građani BiH nad liderima koji ih guraju u dužničko ropstvo, u propast, glad i bijedu moraju imati na umu sve to narednog listopada ove godine kada se održavaju parlamentarni izbori.

Pogotovo to treba da imaju na umu oni koji su obespravljeni, kojima se oduzima uživanje prava da biraju i da budu birani. Više je neljudskoj vrsti stalo do provedbe presude, za koju smo uvjereni da bi se lakše i prije dogovorila oko svih gorućih problema u BiH nego vladajuća elita.

Izmjene Ustava BiH su nažalost postali najveća enigma za zemlje članice EU. Razlog tome je katastrofalan i neodgovoran odnos lidera u BiH prema onima koji su ih birali, stoji u priopćenju NSRzB.


uskrs ephzhb