Published On: Uto, lis 6th, 2015

NIJE SLUŠAO MATER: Huseinu kazna jer se priključio Islamskoj državi


Izricanje presude u predmetu Husein Erdić i drugi pred Odjelom II za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupcije Suda Bosne i Hercegovine zakazano je za danas, s početkom u 14.30 sati, u sudnici 6, najavljeno je iz tog suda.
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 15. travnja optužnicu koja optužene Huseina Erdića, Midhata Traku, Nevada Hušidića i Merima Keserovića tereti za počinjenje kaznenog djela protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama.
U optužnici se navodi da je optuženi Husein Erdić, s ciljem pridruživanja stranoj paravojnoj formaciji koja djeluje izvan teritorije Bosne i Hercegovine početkom veljače ove godine organizirao i rukovodio te dogovorio s njemu poznatim osobama iz Republike Turske da s područja Bosne i Hercegovine na ratište u Siriju i Irak organizira odlazak dva bosanskohercegovačka državljana Nevada Hušidića i Merima Keserovića s ciljem njihovog protuzakonitog pridruživanja terorističkoj organizaciji ISIL, a optuženi Midhat Trako, po prethodnom dogovoru sa optuženim Erdićem, dao optuženim Keseroviću i Hušidiću potrebna novčana sredstva za kupovinu avionskih karata za relaciju Sarajevo-Istanbul.
guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare