Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

ETO MATERIJALA ZA SMJENU BUDIMIRA: Nabijem te na .urac… doći ću u Sarajevo pa ću te naći… pi.ko jedna… ne da ću te tužiti, nego ću ti glavu otkinuti

Must Read
Koji je to politički diskurs kojim  Budimirovi plaćenici i savjetnici prijete novinarima Avaza: Otkinut ću ti glavu, Jebat ću ti mater, Pičko jedna, nabijem te na kurac… itd. 
Nakon što je “Dnevni avaz” danas objavio informacije i dokumente koji potvrđuju kako je neustavni predsjednik Federacije BiH Živko Budimir trošio budžetski novac, njihovoj redakciji jutros su se telefonom javile osobe koje su se predstavile kao Budimirovi suradnici Zvonimir Jukić, koji je na plaći Budimirova savjetnika za pitanja branitelja, dakle direktno imenovam odlukom Budimira te novinar Ilija Kaleb koji su potom autoru teksta zaprijetili da će “doći u Sarajevo i otkinuti mu glavu, jebati mater itd. I to iz ureda tzv. predsjednika.  

Jukić i Kaleb se spominju u tekstu kao Budimirovi suradnici kojima je iz Kabineta predsjednika FBiH 29. listopada ove godine isplaćeno 3.300 odnosno 4.017 KM. S broja telefona 036/313-255 najprije je nazvao Jukić te tom prilikom, između ostalog, poručio kako će “doći u Sarajevo i naći autora teksta”. Oni ne poriču da su novac primili, ali im je očito zasmetalo to što je informacija o tome procurila u javnost.

Nekoliko minuta poslije prvog poziva uslijedio je novi s istog broja telefona, a pozivatelj  se predstavio kao Ilija Kaleb, koji je pokušao saznati ko je izvor informacija te od autora teksta zatražio da se nađu “na kafi”.

– Ne da ću te tužiti, nego ću ti glavu otkinuti… – kazao je Kaleb nastavljajući sa psovkama i prijetnjama.

Potom je slušalicu ponovo uzela druga osoba:

– Jukić je ponovo, sad ću ti poslati svoj ugovor o djelu, pa kad dođemo, ti ćeš ga pojesti, jesi li čuo?! Napiši slobodno da sam ti prijetio – izvikao se Jukić uz najvulgarnije psovke.

Podsjećamo da u tekstu nismo tvrdili da su isplate nezakonite, već je cilj bio da javnost dobije uvid u djelatnost predsjednika FBiH Živka Budimira.

Objavljujemo kompletan snimak telefonskih razgovora s prijetnjama, uz izvinjenje javnosti zbog vulgarnosti koje iznose Budimirovi suradnici. Podsjećamo da je o prijetnjama i uvredama novinarima obaviještena nadležna policijska uprava.

Prema Ustavu FBIH , institucija predsjednika FBIH zaštićena je ko mečka. Praktički Budimir je nesmjenjiv osim ako se “kao istaknuti demokrat” sam ne smjeni. No prema istom tom Ustavu, nanošenje ugleda Federaciji, također je argument da se Budimira smjeni putem Ustavnog suda.

Postoje snimke iz Čitluka na kojima Budimir pleše uz ustašku koračnicu. Postoje snimke ministara koje je imenovao koji plešu na Jasenovac i gradiška stara. Postoje svjedoci koji su spremni potvrditi da je ministar kojeg je imenovao Budimir svojevremeno izjavio “Četnici su pobili premalo balija u Srebrenici”. Postoje računi koji dokazuju kako je Budimir korumpiran i da jede na račun EPHZHB. Postoje od danas i snimci Budimirovog savjetnika koji se ophodi kako ste gore čuli da se ophodi.

Što se treba dogoditi pa da Ustavni sud smjeni Budimira? Možda da Budimir javno onanira pred vječnom vatrom u Sarajevu dok mu Jukić drži salvetu a kaznu za to koju bi mu fakturirao komunalni redar plati Nikola Krešić iz EPHZHB?

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Procurila neugodna priča o Butkoviću: Iza uspona HDZ-ovca stoji poznati komunistički čelnik?

Olja, ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem otkad si ministar – priupitao je predsjednik Zoran Milanović ministra...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -