Published On: Pet, pro 11th, 2015

ERDOGAN: Turska uz BiH i u dobru al može i u zlu


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je, nakon sastanka u Ankari s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, izjavio da će Turska uvijek biti uz BiH na svim poljima, javlja Anadolu Agency (AA).
“U potpunosti vjerujem da će narod BiH i u narednom razdoblju nastaviti iskazivati jedinstvo u borbi protiv terorizma. Terorizam nema vjeru niti naciju. Turska će uvijek biti uz BiH i prijatelje u borbi protiv terorizma”, rekao je Erdogan.
Na konferenciji za novinare Erdogan je izjavio da će današnja posjeta produbiti suradnju i osnažiti donose između Turske i BiH.
“Na sastancima koje smo imali danas još jednom smo potcrtali da je Turska uz BiH na svim poljima. Još jednom smo izrazili podršku BiH na putu integracija s europskim institucijama, kao i na euroatlantskom putu. Želim naglasiti da će Turska i dalje, u dobru ali i zlu, biti uz BiH na svim poljima”, kazao je Erdogan.
Naglasio je da je potrebno dodatno prošiti suradnju između Turske i Bosne i Hercegovine.
“Složili smo se u pogledu potrebe proširenja opsega međusobne suradnje. Želim kazati da smo odlučni da nastavimo zajedničke aktivnosti s BiH na svim poljima, uključujući političke, ekonomske, trgovinske i vojne odnose”, istaknuo je turski predsjednik.
Na pitanje o uvozu mesa iz BiH u Tursku, Erdogan je odgovorio da će Turska i 2016. godine nastaviti uvoziti obećanih 15 tisuća tona mesa.
“U vezi s pitanjem uvoza 15 tisuća tona mesa naš sugovornik je predsjedništvo BiH. Nismo mogli cijelu količinu tog mesa uvesti toijekom ove godine, ali 2016. godine ćemo nastaviti uvoziti to meso”, rekao je Erdogan.
Članovi Predsjedništva BiH su tijekom susreta s Erdoganom kazali da su BiH i Republika Turska prijateljske zemlje, koje nemaju otvorenih političkih pitanja.
“Istaknuli su da je ekonomska suradnja na visokom nivou, s mogućnošću unaprijeđenja i zajedničkog nastupa na trećim tržištima. Članovi Predsjedništva BiH su iskazali zahvalnost predsjedniku Erdoganu, dužnosnicima Republike Turske i turskome narodu, za kontinuiranu podršku koju Republika Turska pruža svim građanima Bosne i Hercegovine”, navodi se u priopćenju Predsjedništva BiH.
Na sastanku je razgovarano i o bliskoistočnoj, humanitarnoj, političkoj i sigurnosnoj krizi, te modalitetima njezina rješavanja./HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare