Published On: Pet, svi. 19th, 2017

ERDOGAN: Turska primorana prositi i moliti prijam u EU

Zar trebamo nastaviti prositi i moliti da nas EU primi, upitao je turski predsjednik Redzep Taip Erdogan na poslovnom skupu u Istanbulu.

Rekao je da Turska traži članstvo u EU “već 54 godine” dok su članice Unije postale zemlje koje su kasnije podnijele zahtjeve za članstvo, javila je agencija AP.

Erdogan je kritizirao povećavanje broja poglavlja koja se neophodna tijekom pregovora o pristupanju EU. Šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu izjavio je ranije danas da Turska “neće moliti” Njemačku da ostane u vojnoj bazi Indžirlik gdje se nalazi oko 270 vojnika.

Njemačka je prijee dva dana osudila odluku Turske da njemačkim zastupnicima zabrani da posjete nemačke vojnike stacionirane u tursko-američkoj zrakoplovnoj bazi Indžirlik. Turske vlasti su tada navele da je zabrana “posljedica odluke Berlina da odobri azil turskim vojnicima” optuženim za sudjelovanje u prošlogodišnjem pokušaju puča u Turskoj.

Odnosi Turske i EU su znatno pogoršani posljednjih mjeseci jer je Njemačka zabranila tri skupa turske zajednice radi promocije referenduma o Erdoganovim ovlašćenjima, što je potom učinila i nizozemska./HMS/

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer