Published On: Pet, srp 20th, 2012

VIDEO Pogledajte novi film Svetlane Broz “Nedžad od Bugojna”

U seriji filmova o pravednicima među narodima Svetlana Broz jučer je izbacila svoj novi film “Nedžad od Bugojna”. Radi se o hrabrom Bošnjaku Nedžadu Galijaševiću iz mjesta Galijaševići u Bugojnu koji je u vrijeme progona bugojanskih Hrvata sređivao teftere kod lokalnog hodže, lažno prevodeći svoje susjede Hrvate na islam te im tako osigurao izlazak iz logora i potom bijeg preko granice. Neke od njih u logoru spasio je od sigurne smrti osiguravajući im da ih samo muče, a Dževadu Mlaći kada je izvukao zadnjeg Hrvata, opalio je čvoku i zalupio vrata. U narodu ga još zovu Nedžad El Fatih Treći!

 

Zezamo se. Nema filma “Nedžad od Bugojna” jer nije poznato da je iti jedan pošteni Bošnjak Bugojna stao u obranu svojih sugrađana. Građanska hrabrost o kojoj toliko devri “građanska” BIH izgleda da je nepoznanica u najgrađanskijeg naroda u BIH.

A Svetlana Broz baš nekako voli od hrvatskih i srpskih čaršija praviti male konc. logore. Iako bi film o hrabrim Sarajlijama koji spašavaju svoje susjede Hrvate i Srbe bio baš šik…

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare