Petak, 19 travnja, 2024

Edward Snowden je ukrao ‘ključeve kraljevstva’

Must Read

Bivši američki obavještajac Edward Snowden zapravo je ukrao “ključeve kraljevstva”, kada je objavio više od 1,5 milijuna tajnih dokumenata, izjavio je visoki dužnosnik američke Nacionalne sigurnosne agencije (NSA) Rick Ledget.

 

Ledget, koji je u NSA zadužen za procjenu utjecaja onoga što je Snowden uradio, rekao je u intervjuu za televizijski kanal CBS da bivši agent posjeduje “mapu puta” koja sadrži “snagu i slabosti američke obavještajne zajednice”.

 

Ledget je upozorio da je osobito zabrinjavajuće to što je Snowden ukrao 31.000 dokumenata NSA, koji se službeno svrstavaju u detaljnu listu od izuzetnog značaja za Nacionalnu sigurnosnu agenciju, koja sadrži za što se Agencija interesira, ali i koje su njene slabosti i propusti.

 

Dio toga su i mogućnosti i slabosti Sjedinjenih Američkih Država, dodao je Ledget.

 

Te informacije mogu, potencijalno, ponuditi suparničkim nacijama “mapu puta onoga što mi znamo, onoga što ne znamo i da joj otkriju – prešutno – način da zaštite svoje informacije od obavještajne službe SAD. To su ključevi kraljevstva”, kazao je on.

 

Ledget je rekao da bi dozvolio mogućnost amnestije Snowden, koji se nalazi u egzilu u Rusiji, ako bi on pristao da prestane ubuduće objavljuje povjerljive informacije, prenio je AFP.

 

U međuvremenu, direktor NSA, general Keith Alexander, odbacuje svaku ideju o amnestiji Snowden.

 

“To je isto kao kad bi netko držao 50 ljudi kao taoce, ubio 10 i onda rekao: Sad me oslobodite, a ja ću pustiti ostalih 40 da idu” – ocjenio je Alexander.

 

On je rekao da nije istina da je Agencija rutinski prisluškivala telefonske razgovore Amerikanaca i tvrdi da se prati manje od 60 osoba iz SAD diljem svijeta, prenosi Tanjug.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -