Utorak, 23 travnja, 2024

Džihad u Mostaru?

Must Read

Provokativno postavljanje građevinske table na mjestu srušene zgrade stare željezničke stanice i današnjem gradskom parkingu u Mostaru, podsjeća na pomno planirano provokativno noćno postavljanje i dizanje u zrak spomenika šehidima ili vjerskim mučenicima, u dijelu Mostara kojim nisu zavladali u ratu.

Skoro 30 godina je proteklo od Erdoganove izjave: „Demokracija je vlak na koji uskačemo da bismo došli do cilja. Džamije su naša kasarne, minareti su naši bajuneti, kupole su naše kacige, a vjernici naši vojnici.“

Njegovi sunarodnjaci su na Balkanu do prije 150 godina, u društvu bez demokratske tradicije, krojili život prema zakonima koji su održavali nejednakost prema vjerskoj pripadnosti. Vjera i politika bili su i ostali nerazdjeljivi. To je razumljivo, jer je Alahov Prorok bio njegov zakoniti zamjenik na zemlji, duhovni i politički vođa, i državni vladar. Naslijedili su ga kalifi. Tako je i sultan na čelu teokratske države bio kalif.

Uz pet stupova islama (ispovijedanje vjere, molitvu, davanje milostinje, post i hodočašće), jednako je važan sveti rat (džihad), kojem su Osmanlije dugovale svoju ekspanziju.

Jedna od glavnih dužnosti kalifa, političkog i vjerskog poglavara, briga je da se ne potiskuje, nego širi geografski zid koji razdvaja zemlju ili kuću islama (dar al-Islam) od zemlje rata (dar al-harb) u kojoj muslimani nisu većina. I kada oružje nije korišteno, rat je trajao. Vrijeme nepovoljnih okolnosti mira, korišteno je kao priprema za budući rat. Tako je bilo vjekovima na periferiji Osmanskog carstva. Njihove vlasti nema, ali mentalitet i dalje postoji.

Obrasci svetog rata prepoznaju se u djelovanju vjerske zajednice kojoj nisu potrebni svjetovni zakoni za bespravne gradnje bogomolja i „kulturnih centara“ kojima se širi dar al-Islam. S lažnim merhametlukom, prikrivajući ekspanzionističke ciljeve koji nisu mogli biti postignuti ratom, provokativne aktivnosti Medžlisa u Mostaru daleko su od mirotvorstva i bilo kakve želje za suživotom./N.B./HMS/

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

15 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Slava Teksasu!
Slava Teksasu!
1 month ago

Islamisti nisu problem, njihovi ciljevi su jasni. Problem su oni koji okreću glavu u nadi da će problem riješiti sam od sebe.

30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
30.000 ✌️ - ☝️ 🕋 !!!
1 month ago
Reply to  Slava Teksasu!

Ovaj gore tekst je FANTASTIČAN 😎 , Allahami – kao da sam ga ja osobno napisao ✌️ – ☝️ 🕋 !!!

Sad se stvarno ponosim ovom mojim ćaafirima sa Poskokića ✌️ ☝️ 👠 🕋 – svi mi u horu tekbiraju i sa najkvalitetnijim sahih-hadisima se nabacuju 😎 – ne znaš više ni tko je Srbin a tko Hrvat ✌️ – tako Vas najviše volim ☝️ 🕋 !!!

Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
Hrvoje🇭🇷Hrvatinić
1 month ago

Ne dozvoliti turskim čergarima. Bilo kakav pokušaj to ćemo zapalit,srušiti,dignut u zrak! To je naše Hrvatsko Vijeće Obrane zaštitilo i obranilo od hamasove ciganije.! Političarima upozorenje da milimetar se ne smije prepustiti slinavim islamističkim teroristima! To je naš HVO(Hrvatsko Vijeće Obrane) zaštitilo i sačuvalo od islamističkih turskih čergara!

Momomojjoo
Momomojjoo
1 month ago

Ne samo to. Treba ih protjerat iz istočnog mostara i općenito hercegovine. Naravno kulturnim metodama.

Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
Sigismund Tomašević Kotromanić_Ishak-beg Kraljević
1 month ago

Interkulturni centar ”Mevlana” će biTi N A P R A V LJ E N !!
SABUR, rekli bi Muslimani!
Tiha voda bregove valja !!
Bismillah  –  بسم الله الرحمن الرحي  

Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
Sve neki Anonymous, pa evo i ja!😀
1 month ago

Možda i hoće na nekoj drugoj lokaciji. Na pomenutoj neće. Postoji i vrlo opravdan razlog. Ali ti to šiljoglavi ne kontaš. U šiljku nema prostora za mozak.

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Nemoj mu vele pojašnjavati, jednoumac je.

Momomojjoo
Momomojjoo
1 month ago

Neće, neće turkče.

Nije Jozo
Nije Jozo
1 month ago

Hoće kad na qurcu nokat nikne. Pa čekaj.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

Satrti i zatrti cemo vas uz pomoc krscanske Europe koja se budi. Udarimo ih dok smo jaki krscani, ne cekajte ni casa i nemajte milosti!!

Bo Hr
Bo Hr
1 month ago

Nema više sabura sa poganom bandom i uzničkim komitama. Samo izgraditi, pa neka stisne i dođe da ukloni.
Kazalište može. Nelegalni objekti na Bijelom Brijegu mogu. Nelegalni krstovi mogu. Sda pristala na sve. E ima da se gradi i ovo taman to značilo rat.

Anonimac
Anonimac
1 month ago
Reply to  Bo Hr

Tako je govorio i jedan vezir birvaktile.

Anonimac
Anonimac
1 month ago

Veliki je jazuk da buduće izgrđene objekte ne možete proglasiti nacionalnim spomenicima i njihovu izgradnju financirati na teret svih poreskih obveznika. More i RH financirati novi Kordićev multi-kulturalni objekat. Bismillah za Kordića.

Brajkan
Brajkan
1 month ago

Sve im je iznad okvira bez obzira kakav poredak bio. Bosna postane čemerna tvorevina.

Anonymous
Anonymous
1 month ago

mevludajte u svojoj kasabi peksijaneri..

Последний

Francuska: gradonačelnik blizak krajnjoj desnici uveo policijski sat za djecu mlađu od 13 godina

Gradonačelnik Béziersa, na jugu Francuske, izjavio je u utorak kako je uveo policijski sat za djecu mlađu od 13...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x