Published On: Pet, lis 16th, 2020

Džaferović obećao još veću potporu HNV-u, privatnom udruženju obitelji Pejić koje služi velikobošnjačkoj politici dekonstituiranja Hrvata

Predsjedatelj i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio izaslanstvo privatne udruge obitelji Pejić koje nosi naziv Hrvatsko nacionalno vijeće, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Izaslanstvo koje je predvodio predsjednik te privatne udruge obitelji Pejić, Mario Pejić informiralo je Džaferovića o “aktivnostima i planovima HNV-a, kao i o samom statusu ove organizacije”.

Članovi izaslanstva fra Ivo Marković i bivši predsjednik Marinko Pejić ukazali su na ulogu i značaj HNV-a, koje, kako su rekli, još “od vremena agresije na našu zemlju ima u afirmaciji interesa hrvatskog naroda i države Bosne i Hercegovine”.

Džaferović je istaknuo da daje punu potporu djelovanju HNV-a, organizacije koja na ispravan način poima Bosnu i Hercegovinu, ulogu i interese hrvatskog naroda, kao i ostalih bh. naroda i građana. Naglasio je da projekti HNV-a zaslužuju mnogo veću potporu, te da je na tom planu potrebno učiniti dodatne napore, priopćeno je iz Džaferovićeva ureda.

Hrvatsko narodno vijeće, što je vidljivo kroz medijske istupe njezinog aktualnog predsjednika Maria Pejića, a ranije njegova oca Marinka Pejića, prethodno Ive Komšića, ne služi afirmaciji interesima Hrvata u BiH, već njihovim vlastitim interesima, koje ostvaruju služeći velikobošnjačkoj politici dekonstituiranja Hrvata u BiH.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>