Published On: Pon, sij 12th, 2015

Džaferović o smjeni: Čemu tolika žurba?

“Već sam rekao da je riječ o gnusnoj laži, monstruoznoj konstrukciji i sam pozvao Tužiteljstvo BiH da se što prije izjasni o tome”, rekao je predsjedatelj Zastupničkog doma parlamenta BiH Šefik Džaferović, reagirajući na najavljenu inicijativu SNSD-a za njegovom smjenom, izjavivši je danas kako “ne zna čemu tolika žurba”.

Džaferović novinarima u Sarajevu, komentirajući najavu predsjedavajućeg Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu BiH Staše Košarca da će zastupnici ove stranke pokrenuti inicijativu za njegovu smjenu ponovio da će, ako protiv njega bude pokrenut kazneni postupak, sam odstupiti sa mjesta predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamenta BiH, naglašavajući da će, ukoliko stvari krenu u drugom smjeru, ukoliko to ne bude tako, zahtijevati da protiv Kebe bude pokrenut postupak zbog kaznenog djela lažno prijavljivanje.

“Ne znam zašto SNSD sada žuri, i zašto se žuri i Kebi i SNSD-u. Ne znam u čemu je problem. Mislim da je ta stvar potpuno jasna. Ta inicijativa ukoliko dođe u parlament ona naravno neće biti prihvaćena, jer zaista nema nikakvih razloga. Ovo je politizacija, a između ostalog, i pokušaj da se usložni formiranje vlasti na razini BiH”, smatra Džaferović.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare