Published On: Čet, srp 23rd, 2015

DVOSTRUKO SLAVLJE U OBITELJI JEDNOG OD NAJUSPJEŠNIJIH HRVATSKIH PODUZETNIKA Nakon Ivana Milolože i njegova kći Helena postala doktor znanosti

HELENA MILOLOŽA (26) obranila je doktorat o temi izvoza pred komisijom sastavljenom od tri dekana s hrvatskih ekonomskih fakulteta
Posebni su ovo dani za Ivana Miloložu, predsjednika Uprave tvornice akumulatora Munja i jednog od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika. Nakon što je prije dva mjeseca uspješno obranio svoj doktorski rad o temi “Strategija upravljanja poduzećima u krizi”, prije nekoliko dana dočekao je doktorat svoje kćeri Helene Milolože koja je s navršenih 26 godina postala najmlađa doktorica znanosti u Hrvatskoj.
Moji korijeni
– Ponosan sam na svoju kćer. Potječem iz male sredine, dijete sam radnika iz kamena. Ovo je dokaz da se, kad su temelji dobri, može uspjeti trudom i radom. Moj otac je bio radnik, a moja kći je danas doktorica znanosti. Helena je nedvojbeno moja žica, moj korijen. Cijeli svoj život posvetio sam i proveo u izvozu i ona je to itekako uspješno nastavila. Kako to objašnjavam? Ne znam. Kažu da dijete glazbenika bude glazbenik, da dijete sportaša postaje sportaš, a eto, meni se dogodilo da moja kćer krene mojim stopama u gospodarstvu i ekonomiji – govori nam Miloloža. Na obrani disertacije Helene Milolože skupilo se oko stotinu ljudi, roditelja, rodbine, prijatelja, kolega. Kuriozitet je da su članovi komisije bili čak trojica dekana s tri ekonomska fakulteta u Hrvatskoj, i to iz Rijeke, Osijeka i Zagreba. Mentor joj je bio prof. dr. sc. Tonči Lazibat, a članovi komisije prof. dr. sc. Željko Turkalj, prof. dr. sc. Heri Bezić i prof. dr. sc. Božo Matić. – Ljudi su to koji iza sebe imaju zavidne znanstvene i savjetodavne karijere. Na obrani je bio nazočan i rektor Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras – ponosno ističe Miloloža.
Veliko slavlje
Helena je u svojoj disertaciji obradila goruću temu u hrvatskom gospodarstvu – probleme hrvatskog izvoza i što treba RH učiniti da bi se izvoz poboljšao. Na proslavi nakon obrane u restoranu Vallis okupilo se 280 ljudi. Bili su tu Robert i Niko Kovač, Anica Kovač, Mate Bulić, voditelj Franjo Riđan, 60-ak profesora i doktora s hrvatskih fakulteta, rodbina i prijatelji iz Hercegovine.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare