NAKON MANDELE: Nagrada za mir Predsjedništvu BiH

Međunarodno priznanje Nagrada za mir ‘Mostar Peace Connenction’ bit će uručena članovima Predsjedništva BIH, te posthumno bivšem predsjedniku Republike Turske Sulejmanu Demirelu i bivšem premijeru Republike Hrvatske Ivici Račanu.

Naime, Centar za mir i multietničku suradnju iz Mostara u četvrtak, 23. srpnja, na godišnjicu obnove Starog mosta, dodijelit će Predsjedništvu ovu nagradu, koja se dodjeljuje svake godine u povodu obilježavanja godišnjice obnove Starog mosta.

Kako je priopćeno, nagrada se dodjeljuje ljudima ”koji su svojim djelovanjem doprinijeli obnovi i izgradnji Starog mosta”.

Nagradu su prethodnih godina, među ostalim, dobili i Nelson Mandela, Vaclav Havel, Alois Mock, Mohamed ElBaradei, Irina Bokova.

Svečanost dodjele nagrade bit će upriličena u četvrtak u Mostaru, na terasi restorana Labirint.

Članovi Predsjedništva BiH prethodno će u 20 sati biti na Starom mostu, gdje će biti upriličen prigodan program i skok skakača u čast Predsjedništva BiH kao generalnog pokrovitelja 449. tradicionalnih skokova sa Starog mosta. Nakon toga bit će intonirana i skladba Emina koju će na trubi izvesti član Simfonijskog orkestra Mostar Ivan Bevanda.