Petak, 19 travnja, 2024

Dvije kolone sjećanja u Vukovaru. Milanović i Josipović napustili mimohod

Must Read

VUKOVAR – Predsjednici Republike i Sabora Ivo Josipović i Josip Leko te Vlade Zoran Milanović napustili su kolonu sjećanja kojom su iz vukovarske bolnice poslije 10 sati krenuli prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

U toj koloni nalazilo se nekoliko stotina osoba. No na raskrižju ulica Alojzija Stepinca i Antuna Bauera susrela se s kolonom većine sudionika Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. koju predvode članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a koja je ranije krenula i išla starom trasom. Budući da je bio blokiran prolazak kolone s državnim dužnosnicima, predsjednici države, Sabora i Vlade odlučili su odustati od daljnje hodnje.

Kako je rečeno novinarima oni će otići do mjesta masovne grobnice na Ovčari te tamo položiti vijence i zapaliti svijeće. Kolona sjećanja predvođena članovima Stožera nastavlja hodnju prema Memorijalnom groblju.

Iako je bilo najavljivano iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara kako na današnji dan neće biti dvije kolone sjećanja koje će proći Vukovarom u spomen na žrtve agresije na taj grad 1991., to se nije obistinilo i najveći dio sudionika krenuo je u koloni koju predvodi Stožer.

Oni su, nakon intoniranja himne i minute šutnje za poginule, pošli prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata formirajući veliku kolonu, a među njima su i generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak.

U krugu vukovarske bolnice počeo je komemorativni skup, na kojem su nazočni najviši hrvatski dužnosnici predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, premijer Zoran Milanović i članovi Vlade i drugi.

Među sudionicima obilježavanja u krugu bolnice stigli i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i Srpskog demokratskog foruma Veljko Đakula.

Po dolasku u krug bolnice upitan o dvjema kolonama sjećanja, predsjednik Republike Ivo Josipović kazao je kako je na današnji dan najbitnije odati počast onima koji su položili živote za Vukovar i Hrvatsku, a da je stvar svakoga kako će to učiniti.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -