Published On: Pet, tra 8th, 2022

Dušanka Majkić: Zna li građanin Schmidt da su mudžahedini za svaku odrubljenu srpsku glavu bili nagrađeni?

Dušanka Majkić, izaslanica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, reagirala je na izjave visokog predstavnika, Christiana Schmidta koji je rekao da je “Sarajevo usmjereno Europi” i da “islamski fundamentalist nemaju utjecaja u BiH”.

Džaferovićev bogat ratni put 

Majkić je, tako, prenosi Srna, pitala ‘zna li građanin Christian Schmidt da Džaferović nikada nije odgovarao, iako je bio upoznat o njihovim zločinima” te da bi se visoki predstavnik mogao propisno informirati da je htio biti obaviješten o zločinima odreda El Mudžahid koji je poznat po ritualnom odsijecanju glava.

Zna li građanin Schmidt da su mudžahedini bili nagrađeni za svaku srpsku glavu koju su donosili u Sarajevo ili Zenicu i da je o  svemu tome bio upoznat aktualni predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, zna li da su u BiH tijekom rata od ’92.do 95. Djelovale brojne terorističke organizacije, a da su teroristi nakon rata ostali u BiH i nastavili s osnivanjem vehabijskih zajednica nasloljenih na AlQaidu i grupe povezane s Muslimanskom bratstvo, navodi Majkić.

Tko i zašto (ne) vidi vehabije? 

Pitala je visokog predstavnika i dalje ga titulirajući ‘građaninom’, za vehabije u BiH, najveću poslijeratnu policijsku akciju u Gornjoj Maoči kad je trebalo riješiti njihov slučaj i doprinijeti međunarodnom napretku za prekid kanala za osiguranje novca, oružja i militantih dobrovoljaca koji su svojim nasiljem zgorzili svijet.

“Ne zna građanin Schmidt da su prema procjeni sigurnosnih  agencija za poglavare u džamijama širom BiH postavljeni vehabije, što govori da taj pokret zauzima sve jaču poziciju unutar islamske zajednice”, izjavila je Majkić i napomenula da su ‘austrijske vlasti utvrdile da se među ekstremnim muslimanima posebno ističu bosanske i sandžačke vehabije i da u toj zemlji postoje paralelna islamska društva u kojima žene sjede kod kuće i nikada ne nauče njemački jezik.

Na kraju joj je, navodi Majkić, obveza i  podsjetiti  ‘građanina Schidta na terorističke napade učinjene nab h. tlu koje bi trebao trajno zapamtiti’, te da mu se više nikad ne dogodi ovakva izjava.

Niz terorističkih napada i akcija u BiH 

Ona je podsjetila da je prvi teroristički napad izvršen u Mostaru 1997. godine kada je povrijeđeno 27 lica, drugi je bio na tržni centar Fis Vitez 1998. godine kada je poginuo radnik osiguranjaa, treći u junu u Bugojnu 2010. godine kada je grupa radikalnih islamista digla u zrak policijsku stanicu i jedan policajac je poginuo, a šest ranjeno.

Majkić je podsjetila da je u Sarajevu u listopadu  2011. godine bio četvrti teroristički napad koji je izveo Mevlid Јašarević pucanjem na Veleposlanstvo SAD, kada je ranjen jedan policajac, peti na policijsku stanicu Zvornik 2015. godine, kada je ubijen jedan policajac, a ranjena dva, šesti u Sarajevu 2015. godine u Rajlovcu, kada je pripadnik vehabijskog pokreta ubio dva pripadnika Oružanih snaga BiH.

Kafana u Beču 

“Molim građanina Šmita da se ubuduće, prije nego što iznese neke tvrdnje naoruža znanjem i da se odmakne od uskog sarajevskog kruga i informaciju o tome da li se zaista u BiH može osjećati kao u nekoj kafani usred Beča ipak provjeri kod nekog policajca u Beču da mu to potvrdi”, poručila je Majkić.

guest
11 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
TT TMujo
TT TMujo
1 mjesec prije

Zna on to dobro….tj..odlicno..iz prve ruke..
Pa glavni “konstruktor” i logisticar tih mudza ..vehabija..tero-risticke SDA je Dojčenazziland BND..
Njega je Dojčenazziland i poslao da “zavrsi” posao u BiH i unisti Srbe i RS..
To mu je jedini i glavni zadatak od nazzi BND-a

Tko tekbira - zlo misli :( !
Tko tekbira - zlo misli :( !
Šta ti kažeš na ovo?  TT TMujo
1 mjesec prije

Dodikove curice rade ko sahatić 🙂 <3 – bilo bi dobro kad bi i ona naša Borjana malo krenula u presing 🙁 – ipak nam je Borjana previše statična za ova dinamična vremena 🙁 🙁

Obožavam legendu Dodika 😎 – On zabija trice islamistima 😎 da ni pokojni Dražen Petrović ne bio bio ništa bolji od Dodika 😎 !

Derim
Derim
1 mjesec prije

Konačno nešto pametno i od ove frajle.

diogen
diogen
1 mjesec prije

Her turista to zasigurno zna, ali se radi o sinhronizovanom zločinačkom poduhvatu protiv svih naroda na balkanu od strane euroatlantske demokracije a “najbrojniji” su samo izvođači radova.

Република Српска
Република Српска
1 mjesec prije

Зна он све а и његови налогодавци и то боље од нас.

Pepo68
Pepo68
1 mjesec prije

Nagovori mu se Majkicka samo tako ,ali to nije bitno Svabi i njegovoj vladi u Berlinu. Svabi je bitana Arapska nafta po povoljnim cjenama.Svabo podrzava Bosnjake od pocetka i podrzavace do kraja tako mi Hrvati nemozemo racunat visena svabe kao nase prijatelje.

Last edited 1 mjesec prije by Pepo68
Tko tekbira - zlo misli :( !
Tko tekbira - zlo misli :( !
Šta ti kažeš na ovo?  Pepo68
1 mjesec prije

A kad nam je to Švabo bio prijatelj 🙁 – ako nije tajna 🙁 🙁 ?

Pepo68
Pepo68
Šta ti kažeš na ovo?  Tko tekbira - zlo misli :( !
1 mjesec prije

Od 92gd pa do danas. Pa zar nevidis kako vas stiti od Srba a zmiri na oba oka sto krsite prava Hrvata.Her Incko je bio uvjek na vasoj strani sjeti se vlade platforme kako je racunao koificijet vecine.

Last edited 1 mjesec prije by Pepo68
Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Hvala dragom Allahu jer ćemo mi bošnje izgledati ipak ostvariti, naš istorijski san, da imamo nasu Bošnjačku Gazu (BG) i Bošnjačku Zapadnu Obalu (BZO) u kojoj se možemo selamatati od jutra do mraka. Sućur dragom Allahu!. 😁 😁 😁

Tko tekbira - zlo misli :( !
Tko tekbira - zlo misli :( !
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Tekbir iz Jablanice 😎 – bošnjačkog primorskog grada 😎 !

TT TMujo
TT TMujo
Šta ti kažeš na ovo?  Izmetbegović
1 mjesec prije

Brate ..al prvo uvoz 1000 tona..sapuna i 1000 tona parfema..
Brat..jednom sam putovao autobusom od Maglaja do Zenice. A bule se vracale sa pijace..
Umalo nisam umro..na prvu stanicu posle 5 min..sam izaso..i jedva se povratio …
Nedo Bog nikom..