Published On: Pet, tra 8th, 2022

Izetbegović poručio Hrvatima da “nemaju snage”: Živite dobro u BiH i nemate razloga biti nezadovoljni

“Nema razloga da hrvatski korpus krene u radikalizaciju. Možda su političari nezadovoljni, ali hrvatski korpus nije. Žive dobro, rade. Kakvu bi teritorijalnu reorganizaciju napravili? Čime? Gdje su snage? Da se upuste u neki sukob, neki rat? Nisu ludi. Da krenu u politiku udruživanja sa Srbima protiv Bošnjaka i BiH? Običnim ljudima nije do toga, ne pada im na pamet”, rekao je Izetbegović.

Govoreći o eventualnim sankcijama Dodiku, kazao je kako će ih “biti” i da će se stvari nakon toga “normalizirati”. Na pitanje da li zaslužuju građani RS da trpe zbog Dodika, odgovorio je: “Ne znam da li će se ići dotle ili će sankcije biti preciznije, da se odnose na njega i krug oko njega. Ali nisu samo lideri krivi. Krivi su oni koji ih uporno izglasavaju i podržavaju. Možda ako pogode sankcije entitet i zaustave razvoj, onda će razmisliti zašto to rade i zašto ga podržavaju”.

Pretplatite se
Obavijesti o
guest
nije obvezno
10 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
TT TMujo

E Croati..Croati..sa “tisućuljetnom kulturom” i “tisuculjetnom drzavotvornom svešću”..
Evo Vam vaseg “Hrvatskog cvijeca i smeća..”
Zalosno i jadno ..da vam kao Slovenskom Narodu..tu svest..i pravo na zivot odredjuje Dojčenazziland..kome je tero-risticka SDA glavni igrac na terenu..

diogen

 Radi se o sinhronizovanom zločinačkom poduhvatu protiv svih naroda na balkanu od strane euroatlantske demokracije a “najbrojniji” su samo izvodjači radova u korist svoje štete.

Upitnik

Hoćemo li biti dovoljno mudri da im više to nikad ne dozvolimo?

Anonimac

ako pitaš duet plenky-čova…. nećemo garant, ama jok!

Izmetbegović

Hvala dragom Allahu jer ćemo mi bošnje izgledati ipak ostvariti, naš istorijski san, da imamo nasu Bošnjačku Gazu (BG) i Bošnjačku Zapadnu Obalu (BZO) u kojoj se možemo selamatati od jutra do mraka. Sućur dragom Allahu!. 😁 😁 😁

TT TMujo

A ko ce im dostavljati sapune i parfeme..
Pa vidi..ako bu-le u toj BG skinu jednovremeno di-mije (individualna mobilna septicka jama) pa ne og BiH..od Balkana nece ostati zivo čeljade od tog hemijsko -bioloskog udara.

zox

Ova Drzava ima zaahkone!

Anonimac

zaahkloni i to zahodni, što bi reko zlovenac za ‘zapadni’, zahodni s pivskom flašom za uporabo.

TiToSuPeRsTaR

Vama islamofašisti sudbina je azija ili asimilacija jer bejiha je već podjeljena na hrvatski i srpski dio a vi ili se asimilirajte ili vam je pravac azija!

Anonimac

kad lik sa poklonjenim dvojkama u srednjoj školi i s ženom crnogorkom bez diplome, glumi mud(r)aca…. nema ti hajra!

1 year ago zadnji put uredio Anonimac