Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Đukanović se ne slaže sa Zukorlićevom izjavom

Must Read

djukaCrnogorski premijer Milo Đukanović nikada i ni s kim nije razgovarao o Sandžaku kao teritoriji, već isključivo o položaju Bošnjaka i drugih manjinskih naroda u Crnoj Gori, priopćio je danas njegov kabinet, reagujući na izjavu muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića o postojanju “Sporazuma o Sandzaku “.
Zukorlić je u intervjuu podgoričkoj televiziji “Atlas” rekao da je Đukanović ranije potpisao navodni sporazum o Sandžaku sa predsjednikom Bošnjačke stranke Rafet Husović i to, kako je muftija naveo, van granica Crne Gore.
Zukorlić nije htio reći kad je i gdje potpisan takav sporazum, ali je rekao da se radi o međunarodnom sporazumu, pošto je “potpisan u inozemstvu”.
Reagirajući na te optužbe, Đukanovićev kabinet je priopćio da izjava Zukorlića predstavlja “niz neistina i izmišljotina”.
“Đukanović, pored toga što nije razgovarao o Sandžaku, nikada nije ništa tajno potpisao, ni u Crnoj Gori, ni van nje. Za takvim činom nema potrebe, jer se za razliku od mnogih, javno i službeno, uz to i legitimno bavi politikom koja je, podsjećamo, javna djelatnost “, piše u priopćenju iz kabineta Mila Đukanovića.
U priopćenju se navodi da Zukorlićeva tvrdnja o navodnom razbijanju muslimanskog nacionalnog korpusa u Crnoj Gori gubi svaki smisao tim prije što je u Crnoj Gori omogućeno da se građani izjasne kao Bošnjaci ili Muslimani.
“Na samom popisu to je i potvrđeno, ao položaju Bošnjaka u Crnoj Gori govori i činjenica da je Bošnjačka stranka koalicijski partner Demokratske partije socijalista i Socijaldemokratske partije u sadašnjoj crnogorskoj vlasti”, podsjetio je Đukanovićev kabinet.
Prema popisu iz travnja 2011. godine, u Crnoj Gori živi 8,6 posto Bošnjaka i 3,3 posto Muslimana.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -