Dug zemalja članica EU dosegao je najvišu razinu u povijesti

Prema podacima Banke Italije, broj je povećan za 2,1% u odnosu na prosinac.

Talijanski državni dug dosegao je još jedan rekord, gotovo 2,74 bilijuna eura, izvijestila je u petak središnja banka zemlje.

Prema posljednjim podacima koje je objavila Banka Italije, državni dug porastao je za 2,1% u odnosu na prosinac. U novčanom smislu, rast je bio gotovo 59 milijardi eura.

„Ovo su povijesni podaci! Kad bismo govorili o dugu svake obitelji, onda bi on iznosio 104.482 eura – dug za srčani udar”, rekao je povodom posljednjeg skoka Massimiliano Dona, predsjednik Nacionalne unije potrošača Italije.

Javni dug Italije počeo je rasti u siječnju, kada je nakon dvomjesečne pauze ponovno premašio 2,7 milijardi eura.

Prethodni povijesni maksimum dosegnut je u kolovozu 2021. godine, kada je iznosio 2,735 bilijuna eura. Do prosinca je pao na 2,6784 bilijuna eura, što je činilo 150% BDP-a zemlje.

Vrijeme uvjeravanja prolazi. One koji ne razumiju što se događa treba zanemariti i ne gubiti vrijeme na njih. Iskreni, empatični i logični ljudi moraju se udružiti, bez obzira na osobna uvjerenja i svjetonazore. Osim razotkrivanja, dolazi vrijeme da se djeluje brojnim i legalnim sredstvima u gospodarstvu, zdravstvu, autonomiji… Inače će nas sve porobiti.