Published On: Sri, velj 16th, 2022

DRŽAVA DVAJU AMERIČKIH OBITELJI: Kosovo ima posebno mjesto u srcima moje obitelji

Predsjednik SAD Joe Biden čestitao je predsjednici Kosova Vjosi Osmani Dan nezavisnosti Кosova.

Ovu informaciju je Osmani podijelila na svom Facebook profilu.

Predsjednik Biden pohvaljuje naš rad i posvećenost jačanju demokracije i borbi protiv korupcije, i zahtijeva da se dijalog okonča međusobnim priznanjem. Prema njegovim riječima, na summitu za demokraciju Кosovo je svjedočilo da je spremno podijeliti iskustvo s drugim zemljama, pa naglašava da je tijekom ove godine Кosovo kontinuirano pokazivalo liderstvo u međunarodnoj areni. Predsjednik Biden je u svojoj želji ponovio činjenicu posebne veze koju obitelj Biden ima s našom zemljom.

Кosovo je blagoslovljeno što ima svog stalnog saveznika, Sjedinjene Američke Države! Neka Bog blagoslovi prijateljstvo Кosova sa SAD! – napisala je Osmani.

Potpora daljnjem separatizmu na Balkanu

U čestitki koju je uputio Biden, između ostalog se navodi da je Kosovo ostvarilo nevjerojatan napredak tijekom 14 godina neovisnosti.

U ime američkog naroda, čestitam Vama i vašim sugrađanima na Dan državnosti Kosova koji proslavljate 17. veljače.

Kosovo je napravilo nevjerojatan napredak tijekom svojih 14 godina neovisnosti, izrastajući od mlade demokracije u naciju spremnu da svoja iskustva podijeli sa svijetom, kao što ste pokazali tijekom Summita za demokraciju u prosincu. Pozdravljam vašu posvećenost tekućem i vitalnom radu na jačanju kosovskih institucija i osiguravanju da demokracija na Kosovu bude dobra za sve ljude u vašoj zemlji.

Sjedinjene Države će ostati nepokolebljiv partner Kosova dok se trudite da se borite protiv korupcije i jačate vladavinu prava, da zaštitite prava vjerskih i etničkih manjina, da potaknete pravičan i transparentan ekonomski rast i da osigurate održivu energetsku budućnost. Drago nam je što Kosovo nastavlja graditi i jačati svoje pozitivne odnose sa susjednim zemljama, i nastavit ćemo podržavati vaše napore ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji sa Srbijom usredsređenom na uzajamno priznavanje.

Nedostaje im struje ali predstavljaju “liderstvo na međunarodnoj sceni”?

U protekloj godini Kosovo je više puta demonstriralo liderstvo na međunarodnoj sceni. Od pružanja sigurnog utočišta ranjivima do jačanja globalne sigurnosti i zajedničkog angažiranja zajedno sa američkom vojskom u Kuvajtu, narod Kosova je pokazao svijetu svoju hrabrost i velikodušnost. I dok se zajedno suočavamo s pandemijom COVID-19, zadovoljan sam što bi Sjedinjene Države mogle ovog mjeseca osigurati još pola milijuna sigurnih, efikasnih doza cjepiva protiv COVID-19 kako bi zaštitili i pomogli Kosovu u obnovi od pandemije.

Kao što znate, Kosovo ima posebno mjesto u srcima obitelji Biden. Još jednom vam zahvaljujem na velikoj časti koju ste ukazali mom sinu, Beau, kada ste mu prošle godine posthumno dodijelili Predsjedničku medalju za vladavinu prava. Radujem se nastavku naših zajedničkih napora da produbimo partnerstvo između naših zemalja i da ostvarimo budućnost Kosova kao živahne, suverene, multietničke demokracije, koja će zauzeti mjesto koje mu pripada u europskim i euroatlantskim institucijama.

Želim Vama i svim građanima Kosova siguran i radostan praznik dok slavite svoju nezavisnost – zaključio je Biden u svojoj čestitci.

Koliko nam je poznato, obitelj Clinton za sada nije čestitala rođendanko svojoj “državi”.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
zoro
zoro
3 mjeseci prije

Znaci priznaje separatizam. Jasna poruka za Herceg Bosnu i Republiku Srpsku. Thanks Bidene. Nadam se da nije zaspo kad je ovo ozjavio.

God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

Neka je vijecno neovisno Kosovo.

God Bless America!

Ćulap na glavu, ranac na rame - i via Triglav !!!
Ćulap na glavu, ranac na rame - i via Triglav !!!
Šta ti kažeš na ovo?  God🇺🇲❤Bless🇧🇦❤America
3 mjeseci prije

God Bless WTC 😎 ! Ili da to ipak ne spominjemo 😉 ?

Ćulap na glavu, ranac na rame - i via Triglav !!!
Ćulap na glavu, ranac na rame - i via Triglav !!!
3 mjeseci prije

I ovakva anglosaksonska goovna pokušavaju da zavladaju svijetom 🙁 🙁 ?!

Sa druge strane, ovi američki krelci su napravili čovječanstvu novi veliki problem 🙁 – uskoro će Rusi, Kinezi i oko 350 miliona šiita da oforme svoj Anti-NATO savez 🙁 a onda će iz Vašingtona i Londona početi šmrcakanje 🙁 – “Ma tko nas to opet zavadi?!”

Da ne dužim, ove tri zemlje imaju oko 2 milijarde stanovnika 🙁 a šiitski vojnici po svojoj ludosti i hrabrosti vrijede daleko više nego svi Nato vojnici zajedno 🙁 !!! A kada šiite Rusi i Kinezi kvalitetno naoružaju 🙁 – prvo će svi suniti nestati sa Bliskog Istoka i pobjeći će u Erdoganovo gnijezdo 🙁 – a onda su na redu pogani anglosaksonci 🙁 – sjeme im se spletkaroško zatrlo 😎 !!!

Last edited 3 mjeseci prije by Ćulap na glavu, ranac na rame - i via Triglav !!!