Published On: Sub, sij 10th, 2015

Dramatična akcija: Pogledajte kako je policija ubila teroristu

Video policijske akcije u košer trgovini na istoku Pariza procurio je i proširio se munjevitom brzinom  internetom.

Na snimci se vidi 30-ak specijalaca kako upadaju u trgovinu u Vincennesu gdje jeAmedy Coulibaly (32) zatočio 20-ak taoca. Dok policija puca na terorista, taoci panično bježe iz supermarketa. U jednom trenutku policija baca eksploziv, a talac izlazi s kaputom prekrivenim preko glave.

Opsadno stanje u trgovini trajalo je nekoliko sati. Policija je na koncu ubila Amedyja Coulibalyja, no stradalo je i četiri taoca. Njih je terorist ubio prije nego što je u trgovinu upala policija. Izraelski dužnosnik potvrdio je da je spašeno 15 taoca.

Studentica (20), čije ime nije otkriveno, bila je jedna od taoca. Nazvala je svog ujaka koji radi nedaleko od mjesta gdje je bila zatočena.

– Nećakinja mog kolege je oteta. Dopušten joj je telefonski poziv. Bila je preplašena i u panici – rekao je ujakov poslovni suradnik Jean-Marc Sellam.

Vjeruje se da su Said Kouachi i njegov brat Šerif nazvali Coulibalyja i naredili mu da uzme taoce i ucijeni policiju kako bi oni mogli pobjeći. Još uvijek nije jasno i je li s Coulibalyjem bila i njegova pomagačica Hayat Boumeddiene (26).

Budući da su obje jučerašnje krize bile izazvane od islamističkih terorista strahuje se da bi se džihadisti uskoro mogli upustiti u novi krvavi pohod.

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare