Published On: Pet, stu 26th, 2021

DRAMA U ZAGREBU Policija s leta za Bruxelles izbacila i izolirala 15 putnika

Neobična drama odvijala se na Međunarodnoj zračnoj luci ‘Franjo Tuđman’ u Zagrebu, piše ‘Jutarnji list’.

U 16 sati i 30 minuta stotinjak putnika ukrcalo se na let za Bruxelles. Unijeli su prtljagu, smjestili se u svoja sjedala, no tada su došli stjuardi koji su najprije deset, a zatim još pet putnika, izbacili s leta. Rekli su im samo da se ‘u avionu nalaze ilegalno’.

Novinarka ‘Jutarnjeg lista’ Zrinka Korljan među putnicima je koji su trebali poletjeti zrakoplovom kompanije ‘Ryanair’.
“Situacija kakvu još nisam doživjela. Najprije su došli reći toj grupi putnika da su u zrakoplovu ilegalno, no nisu im dali nikakvo objašnjenje. Samo su im rekli da pokupe svoje stvari i da izađu. Krenuli su potom i kontrolirati broj sjedala i ukrcanih putnika. Kada je to prošlo, obratio nam se kapetan. Rekao nam je da svi moramo napustiti zrakoplov i vratiti se na check-in radi ‘neke pogreške’. Počelo je veliko negodovanje, putnici su psovali, svi smo uzeli svoje stvari i vratili se u aerodromsku zgradu”, javlja kolegica.

Kaže kako je na izlazu iz aviona primijetila najmanje četiri policijska službenika koji su izolirali 15 putnika. Primijetila je da se radi samo o muškarcima. Vratili su se u zgradu. Oko 17:45 sati ukrcani su ponovno u zrakoplov te se čeka polijetanje zrakoplova.

Kolegica javlja kako u zrakoplovu, ali ni na području piste, nema muškaraca koje je izolirala policija, odnosno, očigledno su odvedeni na kriminalističko istraživanje.

U MZLZ potvrdili su događaj, ali su rekli da ne znaju detalje jer se, kako navode, radi o policijskom postupanju. Drugim riječima, policija je naredila da se avion isprazni. Zašto, još uvijek nije poznato. Upućen je upit Policijskoj upravi zagrebačkoj, a o detaljima će mediji izvijestiti čim budu poznati.

Oko 19:30 priopćenjem se o događaju oglasila i PU zagrebačka.

“Danas 26. studenoga 2021. godine oko 16.35 sati zaposlenici zrakoplovne kompanije zamolili su 14 putnika da napuste prostor zrakoplova koji je trebao poletjeti za Bruxelles zbog neispunjavanja trenutnih pravila pružatelja usluge prijevoza, da bi zatim svi putnici napustili prostor zrakoplova također na zahtjev zaposlenika poradi obavljanja dodatnih provjera i zadovoljavanja uvjeta kompanije.

Po obavljenoj dodatnoj provjeri, 156 putnika je zrakoplovom napustilo prostor zračne luke, dok 14 putnika nije zadovoljilo uvjete putovanja. Policijski su službenici od strane zrakoplovne kompanije pozvani na mjesto događaja u slučaju mogućeg protupravnog ponašanja kojeg nije bilo te nije bilo potrebe za postupanjem”, poručili su iz policije.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Chara
Chara
1 godina prije

Eeeh ovo je razlog što ja uvijek letim preko Beča I Municha. Izvinite, ali hebo Zg.

Supersrbo
Supersrbo
1 godina prije

Ne skontasmo koji je razlog.I definitivno bezobrazluk.Ko ih je pustio na avion ako su nelegalni.Jer zbog nečijih pogreška drugi ljudi moraju da kasne na druge letove.I prepravljaju karte.A neko ce zbog toga možda ostati bez posla.Sramota.Policija kao radi svoj posao.

Last edited 1 godina prije by Supersrbo
dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
1 godina prije

Možda su putnici spominjali Allaha 🙁 a svi znamo da nije zdravo putovati avionom sa takvim putnicima 🙁 ?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  dr Haso, buregdžija
1 godina prije

Dobro je prošlo, da nije bilo izvanrednih letova.