Published On: Pet, stu 26th, 2021

NAROD IMA SRCE Za siroticu sa sarajevskih ulica leglo četvrt milijuna maraka

U 48 sati od pokretanja apela za majku Dženanu Sokolović-Divović skupili smo četvrt milijuna maraka. Dakle, oko 250 tisuća maraka donirano je od strane 40 tisuća ljudi, što pozivima na broj, što uplatama na račune, kao i putem naše platforme za online donacije, poručuju iz Udruge Pomozi.ba.

Prikupljena sredstva dovoljna su toj izmučenoj ženi osiguraju mirnu budućnost, a budući da se radi o izuzetno velikom iznosu, prebacivanje će se raditi planski kako Dženana više nikada ne bi bila prisiljena da izađe na ulicu i prosi, naveli su iz spomenute Udruge.

“S obzirom na naše dosadašnje iskustvo kada su u pitanju veća sredstva za neku obitelj, gdje smo se nagledali svega i svačega, od pokušaja postojeće i nepostojeće rodbine da se dočepaju dijela sredstava pa do pokušaja zloupotrebe od strane samih korisnika, mi smo razvili mehanizme kako da spriječimo mogućnost bilo kakve zloupotrebe”, poručuju iz Udruženja Pomozi.ba.

Kada je u pitanju ovaj slučaj, namjera je bila da se Dženani koliko toliko olakša svakodnevnica, a na temelju prikupljenih sredstava slobodno možemo reći da je osigurana do kraja života, istaknuli su.

Podsjetimo, jednim metkom iz snajpera 1994. godine ubijena je beba u stomaku Dženane Sokolović, a isti metak nakon što je prošao kroz njeno tijelo, usmrtio je i njenog sedmogodišnjeg sina Nermina.

27 godina kasnije, Dženana je na ulicama Sarajeva molila ljude da joj pomognu da preživi.

guest
19 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonimac
Anonimac
1 mjesec prije

SDA vi gazdujete Sarajevom.Na vama je odgovornost za sve i sviju.

ZzzDeno
ZzzDeno
Odgovori   Anonimac
1 mjesec prije

Još malo. Već su gotovi.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
Odgovori   ZzzDeno
1 mjesec prije

S-o-r-o-š-ekipa danas dežurna na Poskoku 🙁 …

Iako je turska Lira i dalje u slobodnom padu – Erdogan i plaćenici mu rade ko sahatić 😎 !!! MašAllah!

ZzzDeno
ZzzDeno
1 mjesec prije

Još kad bi pare otišle njoj. Gro para će razgrabiti grabljivice tipa novalića i drugih.

Mornar
Mornar
Odgovori   ZzzDeno
1 mjesec prije

Imamo i mi Hrvati svojih Novalica.

Hamze&Gazije
Hamze&Gazije
1 mjesec prije

I za ovo neko da ratuje? Dok neko iz ratnog trezora i kupljenim doktoratom, sačuvanih nerava, nosa Gucci torbe, voza auto od 120 000 maraka, sa porodičnim mjesečnim primanjima od 20 000 maraka. Tjerajte se u tri lijepe.

Izmetbegović
Izmetbegović
1 mjesec prije

Daj bože da te pare dođu do te gospođe, velika je pohlepa u mošnja..

Šaćir soros
Šaćir soros
1 mjesec prije

Koji je to junak eroj koji sada slobodno oda Sarajevskom radi možda cak drzavni poso…

Kvico
Kvico
1 mjesec prije

Svi vi koji na bilo koji način omaložavate jednu hvale vrijednu humanu akciju ste obična provokatorska đubrad,naročito ovi buregdžija i slastičar koji bi ko po komentarima tribali ko pripadat mom korpusu.Već jednom sam ali i opet ću ,ja ko Hrvat i čovik se ograničavam i osuđujem sve komentare koji u sebi sadrže mržnju i netrpeljivost prema bilo kom drugom.Jedna je stvar politička argumentovana rasprava ,kojoj sam se divio na starom Poskoku,ali ovo što danas čitam je za povratit.Hvala svim humanoidima.

dr Haso, buregdžija
dr Haso, buregdžija
Odgovori   hakuna matata
1 mjesec prije

Toplo preporučam tečaj: “Uvod u informatiku za So-ro-šev-ce i islamiste” ! Svakog petka nakon džume u džamiji Kralj Fahd u Sarajevu 😎 !

Okano 🙂 , a zašto Ti ne voliš svog Hasu, to Ti meni reci 🙂 ?

Last edited 1 mjesec prije by dr Haso, buregdžija
Istina
Istina
Odgovori   Kvico
1 mjesec prije

Istina oslobadja. Ko ne prihvata istinu taj je odabrao mrznju. Hvala Bogu pa zivot postoji i bez politike sponzorisane od strane rusitelja Bosne i Hercegovine, a koji su srecom saka jada. I sve sto mogu je prosipanje mrznje po portalima