Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

DOŠLI U POSJED DOKUMENATA Sky News otkrio identitet 22.000 pripadnika ISIL-a iz cijelog svijeta

Must Read

Britanski medij Sky News došao je u posjed na desetine tisuća dokumenata koji sadrže 22.000 imena, adresa, telefonskih brojeva i obiteljskih kontakta pripadnika ISIL-a.

Na njima se nalaze imena iz najmanje 51 zemlje, a svi oni su se morali odreći svojih privatnih informacija kako bi se pridružili ovoj terorističkoj organizaciji. Svako od novih članova mora popuniti registracijski formular na kojem se nalaze 23 pitanja, piše Klix.

Mnoga imena s ovih lista su vrlo dobro poznata. Adel Bary, 26-godišnjak iz Londona, pridružio se ISIL-u nakon što je 2013. godine posjetio Libiju, Egipat i Tursku. određen je kao borac, ali je poznatiji kao rap umjetnik u Velikoj Britaniji. Nije poznato gdje se sada nalazi.

Drugo poznato ime Velikoj Britaniji je Junaid Hussain, čelnik ISIL-ovog medija koji se priključio teroristima sa suprugom, bivšom punkericom Sally Jones. Planirali su napade u Velikoj Britaniji. Ne zna se gdje je Sally, ali Junaid je poginuo u napadu dronom.

Ovo značajno otkriće sadrži identitete ranije nepoznatih terorista u Velikoj Britaniji, sjevernoj Europi, Bliskom Istoku, Sjevernoj Africi, SAD-u i Kanadi, te će pomoći u slamanju organizacije i prevenciji daljnjih terorističkih napada.

Mnogi od njih bili su na ratištima u Jemenu, Sudanu, Tunisu, Libiji, Pakistanu i Afganistanu više puta, ali nisu praćeni pa su mnogi letjeti u Siriju i nazad kući bez problema.

Među dokumentima nalazi se i lista “Mučenika”, odnosno detalji brigade čiji borci žele izvesti samoubilački napad i za to su trenirani. Neki telefonski brojevi koji su navedeni na listi su još aktivni.

Navodno su ovi dokumente ukradeni od čelnika unutrašnje policijske sigurnosti ISIL-a i dati su Sky Newsu na USB-u. Muškarac koji je ukrao ove podatke je bivši pripadnik Slobodne sirijske armije koja je pretvorena u ISIL i sebe naziva Abu Hamed. Kazao je kako su se pravila ISIL-a u koja je vjerovao potpuno urušila i zato je odustao. Novinarka ovog medija i on su se sastali na tajnoj lokaciji u Turskoj.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Najveći izdajnik u povijesti Hrvatske podijelio je zemlju neprijateljima pa pobjegao. Danas je tek ikona neobrazovanih….

SAMO tridesetak kilometara od Sarajeva nalazi se selo Bradina. Radi se o relativno nevažnom mjestu u kojem posjetitelji mogu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -