DOKAZ DA JE U BIH BILA AL QAEDA: Izraelski veleposlanik pustio snimak na kojem Hamasovac tek uči SDA ratne tehnike, konkretno kako se obredno odrubljuje glava

Izraelski veleposlanik Gilad Erdan je na jučerašnjoj sjednici Ujedinjenih naroda (UN) pustio video Hamasovog terorista koji pokušava odrubiti glavu tajlandskom radniku vrtnom motikom tijekom napada na jug Izraela 7. listopada. Tako je želio uvjeriti članove Generalne skupštine da ne podrže jordansku rezoluciju koja poziva na trenutni prekid vatre u Gazi, piše The Times of Israel.

Očekuje se da će rezolucija, o kojoj će se glasati danas, biti usvojena. Međutim, rezolucije Generalne skupštine UN-a su neobvezujuće i uglavnom simbolične. U tekstu se poziva na trenutni prekid vatre u Gazi, oslobađanje svih civilnih talaca, zaštitu civila i međunarodnih institucija te osiguravanje prolaza humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

Nacrt rezolucije također poziva Izrael da opozove svoju naredbu Palestincima da se sa sjevera evakuiraju na jug Pojasa Gaze. Izrael tvrdi kako je navedena direktiva namijenjena zaštiti civila.

“Postoji jedan prizor koji stalno vidim kad pokušavam zaspati”

Na početku hitne sjednice o Gazi koju su sazvali Jordan i Mauritanija izraelska misija pri UN-u, u nastojanju da objasni protivljenje nacrtu rezolucije, podijelila je listove s QR kodom koji otvara video Hamasovih zločina.

 

Slike su uključivale hrpe spaljenih tijela, bebu upucanu u krevetu, civile koji leže mrtvi u automobilima i na ulici te ženu sa začepljenim usta koja je izgorjela do smrti. Tijekom svog obraćanja Erdan je Generalnoj skupštini pokazao kratku snimku Hamasovog terorista koji vrtnim alatom pokušava odrubiti glavu tajlandskom radniku tijekom napada 7. listopada.

“Proteklih sam tjedana vidio mnogo snimki koje će mi se zauvijek urezati u sjećanje, ali postoji jedan prizor koji stalno vidim kad pokušam zaspati. Na videu se može vidjeti užasno ozlijeđen civil – okrvavljen, ali živ – kako leži na zemlji dok Hamasov divljak viče ‘Allahu Akbar’ i više puta udara vrtnom motikom po vratu čovjeka kako bi mu odrubio glavu”, poručio je izraelski veleposlanik.

“Ovo nije rat s Palestincima”

“Čovjek na zemlji je poljoprivredni radnik iz Tajlanda. On nije Izraelac. On nije Židov. Samo je bio živ, pokušavajući zaraditi za život svoje obitelji. Ali odrubljena mu je glava tupim vrtlarskim alatom. Zastrašujuće! Izrael nije u ratu s ljudskim bićima, mi smo u ratu s čudovištima”, dodao je.

Erdan je naglasio kako je cilj terorista bio “divljački ubiti svako biće na koje naiđu”. “Hamasovi nacistički ubojice išli su od kuće do kuće s popisima za odstrel”, naveo je. Inzistirao je na tezi da “ovo nije rat s Palestincima”, nego s “genocidnom terorističkom organizacijom Hamas, modernim nacistima”.

“Hamas ne mari za palestinski narod. Hamas ima samo jedan cilj: uništiti Izrael. Sastavljači rezolucije tvrde da su zabrinuti za ‘mir’, a izopačeni ubojice koji su započeli ovaj rat u rezoluciji se i ne spominju”, istaknuo je./HMS/