Published On: Pet, ožu. 3rd, 2017

DOJADILO IM PAMETOVANJE J. K. Rowling na udaru, traže da primi izbjeglice u svoje odaje

Peticiju kojom se traži od ultraliberalne autorice Harryja Pottera da u svojih 18 praznih soba primi muslimanske izbjeglice podržalo je preko 50 tisuća potpisnika

J. K. Rowli’Bogatstvo J. K. Rowling, najbogatije spisateljice na svijetu, procjenjuje se na nešto manje od milijardu dolara. Posjeduje raskošnu vilu u Edinburghu s konjičkim centrom i dvije stambene jedinice za osoblje’, navodi u objašnjenju peticije korisnik koji se nazvao Mark Aurelije i nastavlja: ‘J. K. Rowling često na Twitteru izražava svoju solidarnost s izbjeglicama s Bliskog istoka i poznata je kao zagovornica otvorenih granica. Često navodi i kako Europa ima obvezu izbjeglicama pružiti azil i blagostanje.’ng poznata je po svojim liberalnim stavovima, a posljednjih je tjedana vrlo aktivna u pružanju potpore muslimanskim izbjeglicama, uglavnom izjavama na Twitteru kojima omalovažava američkog predsjednika Trumpa i njegove pristaše.

Na stranici Change.org pokrenuta je stoga peticija da slavna spisateljica primi izbjeglice kod sebe.

Zbog svega navedenog, Aurelije u peticiji zahtijeva da Rowling pruži potporu za najmanje 18 izbjeglica dajući im utočište u svojoj vili najmanje osam godina. Zbog njezinih kritika na račun sigurnosne politike, zahtijeva se i da ne vrši nikakve dodatne provjere izbjeglica koje će primiti. Kako bi dobila što bolji uvid u situaciju s izbjeglicama u Europi, skupina koju će Rowling primiti mora se sastojati od 14 muškaraca i četiri žene budući da su od milijun izbjeglica više od 75 posto muškarci.

Peticiju je od 17. veljače do sada potpisalo oko 52 tisuće ljudi.

tportal.hr

 

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer