DODIKOV SAVJETNIK: Komšić i Džaferović su tragikomičari. Nek zovu Schmidta da im rješi neki turistički angažman, da svi zajedno odmorimo od njih

Radovan Kovačević, savjetnik za unuarnju politiku člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, izjavio je da su članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović “svojim lažima i manipulacijama samo potvrdili koliko se boje srpskog jedinstva” jer su, kako kaže, svjesni da kada su sve srpske stranke zajedno, RS-u ne mogu nanijeti nikakvu štetu.

Kaže kako mu je “drago što su konačno pokazali da, ipak, znaju sazvati sjednicu Predsjedništva BiH na način predviđen Poslovnikom, čime su direktno potvrdili dvije stvari”.

  • Prva je, da su prošlog tjedna namjerno obmanuli javnost kada su lažno tvrdili da je održana sjednica i da je na toj nepostojećoj sjednici srpski član Predsjedništva Milorad Dodik (član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda op.a) sudjelovao u donošenju odluka i time prekršio sporazum srpskih parlamentarnih stranaka – naveo je Kovačević.
  • Druga je, istaknuo je on, da su javnosti jasno manifestirali da zajedničke institucije BiH, bez predstavnika Srba i Republike Srpske, mogu jedino usvajati zaključke koji nikoga ne obvezuju.
  • Isto tako su svo ovo vrijeme potpuno lažno i tendenciozno optuživali Dodika zbog problema s gašenjem požara u FBiH, iako je oblast civilne zaštite u isključivoj entitetskoj nadležnosti – kazao je Kovačević.

S druge strane, naveo je on, činjenica je da se Civilna zaštita Republike Srpske i Helikopterski servis Republike Srpske nikada nisu i neće oglušiti na poziv u pomoć iz FBiH, a upravo danas će helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske biti angažirani na gašenju požara u FBiH u kojoj je trenutno situacija alarmantnija nego u Republici Srpskoj.

Iz svega ovoga je očigledno da su druga dva člana Predsjedništva BiH pokušavala stvoriti atmosferu lažne humanitarne katastrofe sa najprizemnijim mogućim ciljem, a to je lažno prikazati Srbe i Republiku Srpsku odgovornim za vlastite neposobnosti u FBiH, ali i nimalo manje bitno, navesti Milorada Dodika da sudjelovanjem u donošenju odluka razbije jedinstvo srpskih stranaka – istaknuo je Kovačević.

Dodao je kako ne zna da li su pozivi i apeli koje su uputili Christianu Schmidtu tragičniji ili smješniji.

To je toliko neozbiljno da možda mogu samo da ga zamole i da im dogovori neki turistički aranžman ne bi li svi zajedno malo odmorili od njih – rekao je Kovačević, prenosi Srna.