Published On: Sri, ruj 16th, 2020

DODIK U ZAGREBU BEZ DOZVOLE ERDOGANA: Džaferović prijeti “posljedicama koje će nastupiti”. Treba li se Zagreb bojati terorističkog napada?

Members of Bosnia’s newly elected tripartite presidency, Bosnian Serb member Milorad Dodik, foreground, Muslim member Sefik Dzaferovic, centre, and Muslim younger member Zeljko Komsic, background, enter the room to attend the inauguration ceremony in Sarajevo, Tuesday, Nov. 20, 2018. Bosnia’s three-member presidency has been inaugurated after last month’s election with nationalist politicians forming a majority on a body designed to heal the country’s ethnic divide. (AP Photo/Amel Emric)

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik boravit će sutra u službenoj posjeti Zagrebu, gdje će se sastati s predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem i predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem.

Sastanak Dodika s Milanovićem predviđen je u 16.00 sati, a s Plenkovićem u 17.30, najavljeno je iz ureda srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik će se prethodno u 14.00 sati susresti s mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem.

“Riječ je o privatnoj posjeti koju je prihvatio zvanični Zagreb, ignorirajući institucije Bosne i Hercegovine. To je njihov izbor, kao što su njihov izbor i posljedice koje će iz takvih postupaka nastupiti“, poručio je Džaferović u objavi na društvenim mrežama.

Ova prijetnja bivšeg ratnog aktera i čovjeka koji je izdavao putovnice ubojicama Hrvata i Srba u BIH, mudžahedinima te ubojicama Amerikanaca 9/11/2001 stigla je jučer.

Podsjećamo . Džaferović je imao priliku ispričati se US građanima za masovni pokolj koji su snage Armije BIH uradile nad Amerikom. On to još uvijek nije učinio, kao niti drugi muslimanski član Predsjedništva BIH, Željko Komšić, iz čega jasno proizilazi da su njih dva još uvijek odani ideji džihada. Ideji koju je javno proklamirao Šerif Patković u obraćanju Sedmoj Muslimanskoj tijekom rata. Kada je kazao da se Armija BIH ne bori za BIH nega za Prostor Džihada. A da je to jedan Prostor, prostor koji se širi i koji je trenutno isti, jedna borba, jedan svijet, od Čečenije do Bosne.