Ponedjeljak, 20 svibnja, 2024

Dodik: U Sarajevu niti Djeda mraz nije dobrodošao, a kamoli Srbi

Must Read

Sarajevo me savršeno ne interesira i u njega dolazim isključivo i samo zbog nekolicine vas jer Sarajevo je lažni grad, kazao je na današnjoj predizbornoj tribini SNSD-a predsjednik te stranke i ujedno predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, prenosi oslobođenje.

– Sarajevski Srbi su marginalizirana skupina i služe samo za dekoriranje pojedincima, istakao je Dodik, dodavši da se u cijeloj Federaciji BiH manipulira s političkim pravima Srba.

Srbi u Sarajevu su se, poručio je, sveli na grupu aktivista što je najbolje vidljivo u lokalnoj administraciji.

– Veoma je jasno da položaj Srba u Sarajevu i FBiH ovisi od položaja Republike Srpske i većina njih i gleda u RS kao u spas. Kažem većina, jer ima i onih pojedinaca koji imaju svoje kvazi intelektualne stavove, rekao je Dodik, dodavši da SNSD nema brojčanu snagu odnijeti bilo kakvu pobjedu u federalnom Sarajevu.

Na pitanje, na koji način poboljšati životne uvjete Srba u Sarajevu, Dodik odgovara:

– Nama ne trebaju konvertiti, nama trebaju istinski Srbi u vlasti u Sarajevu. Ne da rade bilo što protiv Bošnjaka, Hrvata ili već koga. Nama trebaju oni koji će, ne praveći štetu drugima braniti naše stavove. Ne treba ništa učiniti loše ni Bošnjaku, ni Hrvatu, ja ne stojim iza toga i onaj tko bi to učinio u ime nas, nije dio nas, ja ga se odričem. Ali nam ne trebaju ni oni koji će prodati i izdati svoj narod samo da bi zaštitili svoje interese. Oni već imaju svoju partiju, kazao je Dodik, istaknuvši da je pravim Srbima dosta “kojekakvih Svetozara Pudarića i Mirka Pejanovića”.

Dodao je da “kako je Srbima u Sarajevu, znaju najbolje Hrvati jer su ga osobno molili da im pomogne da spase djecu tortura koje doživljavaju u sarajevskim školama”.

– Pa kako i ne bi, ovdje čak ni Djeda mraz nije dobrodošao, a kamoli Srbin, zaključio je Dodik te se još jednom upitao gdje su ti veliki Srbi iz SDP-a da pomognu svom narodu u Sarajevu.

Slobodna Dalmacija

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Predsjednica Gruzije uložila veto na zakon o ‘stranim agentima’

Predsjednica Gruzije, Salome Zurabišvili (Zourabichvili) je u subotu 18. maja uložila veto na zakon o "stranim agentima" kojim se...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -