Published On: Sub, pro 4th, 2021

DODIK SE ZAHVALIO MILANOVIĆU: “Jedino on i Putin razumiju što se zbiva u BiH dok svi drugi rade isključivo u interesu muslimana”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ustvrdio je u subotu kako jedino ruski predsjednik Vladimir Putin te hrvatski predsjednik Zoran Milanović razumiju što se to zbiva u BiH dok su svi drugi neprijatelji bosanskih Srba i rade isključivo u interesu muslimana.

Kazao je i kako je zahvalan hrvatskom predsjedniku Milanoviću jer o ovlastima visokog predstavnika za BiH govorio kao o prijevari jer su izvan okvira Daytona.

“Hvala Milanoviću što to tako i tretira. Mi (RS) to govorimo već dvadeset godina. BiH je jedina kolonija danas u Europi i podržavam način na koji se on (Milanović) izravno odnosi prema pojavama”, kazao je Dodik ustvrdivši kako je i sadašnji visoki predstavnik Schmidt prijevara a da karakteriziranje stanja za kakvim poseže Milanović zapravo stvara preduvjete za dogovor konstitutivnih naroda u BiH.

Dodikova ključna poruka nakon sastanka s Putinom bila je da će RS nastaviti “otkazivati nametnuta rješenja” za BiH te kreirati neka nova i svoja. Njegova je teza da je sve to demokratski proces te da će u narednim danima biti održana posebna sjednica Narodne skupštine RS na kojoj bi se otvorio put poništavanju zakona o državnim institucijama BiH, uključujući tu i oružane snage.

Komentirajući pregovore o promjenama izbornog sustava kazao je kako u RS pristaju na rješenje po kojemu bi se iz tog entiteta kao član Predsjedništva BiH birao “Srbin ili drugi” a sada čekaju na dogovor između hrvatskih i bošnjačkih stranaka kako to riješiti u Federaciji BiH.

Dodao je kako ne pristaje na izmjene načina biranja zastupnika u Domu naroda držanog parlamenta niti na reduciranje ovlasti tog tijela što izrijekom traži Stranka demokratske akcije (SDA)./HMS/

 

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Juka
Juka
1 mjesec prije
Hvo..zauvjek.
Hvo..zauvjek.
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Ludo radovanje,pa jel mislis da tamo neki zeleni da nam uređuje kako i što da radim u svojoj kuću teški luđaci ste nije ni čudo stoka ste,pa bila je i rezolucija o federalnom uređenju pa se vi propinjali i kleli rezoluciju što bilo od tad ništaa i sad bude ništa ,samo razlaz ili izborni kako mi kažemo nema te sile koja će da vam pravi gradžansku,pusti mokri snovi.hahaaaaa

Zika
Zika
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Od ove vijesti ima da Zeljana povraca dan i noc i njene hrvatine iz Hercegovine

Enzo
Enzo
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Juka, zar te alljo ne ubi u Belgiji?

Zurle
Zurle
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Da I ravnozemljaši su podržali multietnicku bih

Bosnae
Bosnae
Odgovori   Juka
1 mjesec prije

Dodik, Putin i rumeni Milanović, poluljudi, samo još fali harmonika i flaša ljute.

iron
iron
1 mjesec prije

nemoj tako mile i cvetkovic-maček ,milošević-tuđman boban-karađžić su takođe vidjeli

Hvo..zauvjek.
Hvo..zauvjek.
Odgovori   iron
1 mjesec prije

Ovo što vam mile kaže tako vam bude to vam je istina sve ostalo iluzija i pusti snoviii muslimtalibančići…

iron
iron
Odgovori   Hvo..zauvjek.
1 mjesec prije

hihuihihihihi,eno sipa mu hapsi srbe po RS-u,a on je to strogo zabranio hihihihihihih

Enzo
Enzo
Odgovori   iron
1 mjesec prije

Uspjeli su samo Džafke-Komšić.

Zika
Zika
1 mjesec prije