Published On: Sub, pro 4th, 2021

DORH detaljno opisao za što sumnjiči Franciškovića i Natka Kovačevića, traže pritvor

OBJAVLJENI su detalji o tome za što se tereti jučer uhićene protivnike covid-mjera, a koje se sumnjiči za poticanje na terorizam.

Podsjetimo, Marko Francišković i Natko Kovačević su među osobama koje su jučer privedene zbog sumnje da su javno poticale na terorizam. Uhićeno je, kako doznajemo, najmanje 8 osoba. Među jučer privedenima je i Denis Bašnec, koji se naziva “liječnikom prirodne medicine, fitoterapeutom, herbalistom i nutricionistom”.

Među uhićenima su, kako doznajemo, osobe koje su u zatvorenim grupama na aplikaciji Telegram dogovarale akcije na prosvjedu u Zagrebu protiv covid-potvrda, a neke od njih su predlagale i nasilno djelovanje.

DORH se oglasio

DORH je danas objavio detalje protiv dvojice uhićenih, jednog 51-godišnjaka i jednog 56-godišnjaka. Ne navodi njihova imena i spominje govor na prosvjedu te prosvjed pred HRT-om. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o Franciškoviću i Natku Kovačeviću.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je 4. prosinca 2021. provelo dokazne radnje ispitivanja dvojice hrvatskih državljana (1970. i 1965.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na terorizam iz članka 99. u vezi s člankom 97. stavka 1. točke 2. i 4. Kaznenog zakona te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv obojice okrivljenika”, piše DORH.

“Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici postupali s ciljem ozbiljnog narušavanja temeljnih ustavnih, političkih, gospodarskih i društvenih struktura Republike Hrvatske, nezadovoljni radom tijela državne vlasti Republike Hrvatske”, navode dalje.

 

Govore o prosvjedu

“Osnovano se sumnja da su okrivljenici tijekom studenog 2021. godine, na području Republike Hrvatske, u svrhu realizacije svog protupravnog djelovanja, istupali na neprijavljenim javnim prosvjedima održanima zbog protivljenja odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite uvedenima u cilju suzbijanja pandemije zarazne bolesti covid-19 te objavljivali snimke tih istupa, kao i drugih istupa”, pišu.

“Osnovano se sumnja da su putem javno dostupnih internetskih platformi pozivali građane iz svih dijelova Republike Hrvatske, kao i iz inozemstva, da dođu u Zagreb te da se okupljaju i po drugim gradovima te su pozivali građane na napade tjelesnog integriteta drugih osoba, članova Vlade Republike Hrvatske i zastupnika u Hrvatskom saboru, pozivali na zauzimanje Hrvatske radiotelevizije, drugih javnih objekata i infrastrukture te na nasilne metode borbe protiv legalnih institucija Republike Hrvatske, nasilnu promjenu Ustavom utvrđenog poretka i nasilnu smjenu legalno izabrane vlasti u Republici Hrvatskoj”, kažu.

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavka 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku)”, dodaje DORH.

“Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Službe terorizma Uprave kriminalističke policije u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu”, dodaje se.

guest
12 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Enzo
Enzo
1 godina prije

Treba se boriti svim sredstvima protiv covida.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Enzo
1 godina prije

Upratiti dotok novca.Tko financira ovakve organizacije. Blokirati.!!!

Enzo
Enzo
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Legalne NGO. Amuri sile državu da im da dozvolu za rad. A NGO na svojoj teritoriji proglašavaju agenturama i sankcioniše im se rad.

Mc Haso, elitni buregdžija
Mc Haso, elitni buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Enzo
1 godina prije

Ugledni hrvatski islamista Edin Muminagić se priključio džihadu 😎 !!!

Koje zlo je oavj islam, pa to nije za vjerovati 🙁 …

https://www.jutarnji.hr/video/news/franciskovic-ostaje-iza-resetaka-kovacevic-ide-na-slobodu-pogledajte-prosvjede-pred-sudom-15128846

Mc Haso, elitni buregdžija
Mc Haso, elitni buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Islam u Hrvatskoj finaciraju sarajevski islamisti, Erdogan i Al Jazeera !!!

Izbacite Al Jazeeru iz Hrvatske, to islamističko zlo je kao štakor – ako ga pustite u kuću – iste sekunde vam počne praviti štetu 🙁 !

Al Jazeera – go to Istanbul 😎 !

Ganga🐉
Ganga🐉
1 godina prije

svirka klavira ne gine , pošteno ..samo brza osuda i mirna HR

ĐaferagaJopet
ĐaferagaJopet
1 godina prije

Poklonike terorizma treba hapsiti u Zagrebu, brez pardona !

الفاتحة آل
الفاتحة آل
Šta ti kažeš na ovo?  ĐaferagaJopet
1 godina prije

Reci:”Utjecem se Gospodaru ljudi,
Vladaru ljudi,
Bogu ljudi,
od zla sejtana koji spletkari,
koji zle misli unosi u srca ljudi –
od dzina i od ljudi”

Enzo
Enzo
Šta ti kažeš na ovo?  الفاتحة آل
1 godina prije

Ima li šta o kokama? Ja zimgu svake hefte 2-3 nove koke. Hu li u raj ili had?

الفاتحة آل
الفاتحة آل
1 godina prije

Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, Sveopcem Dobrocinitelju,
Milostivom,
Vladaru Sudnjeg dana.
Samo Tebe obozavamo i samo od Tebe pomoc molimo!
Uputi nas na pravi put, na put onih kojima Si darovao Svoje blagodati,
a ne na put onih na koje Si Se rasrdio i koji su zalutali.
(Amin!)

Enzo
Enzo
Šta ti kažeš na ovo?  الفاتحة آل
1 godina prije

Izvini alllahu što pohebah tolko koka boknjačica. Tebi ostade manje. Oprosti mi ali i od tebe ima viši hebač.

Mc Haso, elitni buregdžija
Mc Haso, elitni buregdžija
Šta ti kažeš na ovo?  الفاتحة آل
1 godina prije

Efendija 😉 , ide li to?