Published On: Čet, stu 22nd, 2018

Dodik pozvao srpske dužnosnike u institucijama BiH da podnesu ostavke

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je dužnosnike Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH da podnesu ostavke i naveo da oni nemaju njegovo povjerenje jer su vodili politiku suprotnu politici Srpske.

“Neki od njih možda mogu ostati, to ćemo tek vidjeti. Oni koji to ne urade naći ćemo način da ih sklonimo s dužnosti”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On kaže da ne želi sprovoditi nikakvu silu, ali smatra da bi podnošenje ostavki bilo pristojno, s obzirom na to da je narod glasao za politiku koja je suprotna njihovoj.

“Ponosan sam na činjenicu da sam na svim izborima do sada dobio najveći broj srpskih glasova od svih dosadašnjih članova Predsjedništva. To je potvrda politici koju vodim. U toj politici nema mjesta ljudima koji su protekle četiri godine skrnavili Srpsku”, rekao je Dodik.

On je ponovio da oni nisu njegovi suradnici, ali ako žele to biti morat će se dokazati.

OSA neprijatelj Srbima i Srpskoj

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Obavještajno-sigurnosna agencija /OSA/ BiH neprijateljska organizacija prema srpskom narodu i Republici Srpskoj, te da će Srpska uspostaviti vlastiti sustav obrane kakav postoji u ostalim zemljama.

“Republika Srpska ima pravo štiti svoju slobodu, institucije, po Ustavu ima pravo na obavještajno praćenje svih koji su protiv ustavnog poretka i to ćemo raditi”, rekao je Dodik novinarima u Banja Luci.

On je najavio da će tražiti od OSA-e izvještaj o radu i da će predložiti zakon kojim će biti promijenjene mnoge stvari u vezi sa obavještajnom službom.

“Imamo neprijateljsku obavještajnu službu koja posljednjih godina nije donijela ni platformu za svoj rad. Predsjedništvo BiH usvaja platformu za rad OSA-e, oni ni to nisu uradili, zato je bilo moguće da OSA prati vodstvo Srbije i Republike Srpske”, rekao je Dodik.

On je ponovio da to nije obavještajna organizacija kojoj vjeruje, jer ona “pakira” razne laži i priprema crne liste.

“Oni su smislili priču o paravojnim formacijama i tu laž smo godinu dana morali rušiti. Ali, tu je odgovornost Srba koji su bili tamo. Kako je moguće da /ruski pisac Zahar/ Prilepin bude stavljen na popis onih kojima je zabranjen ulazak u BiH, kako je moguće da je netko od Srba vidio taj popis i nije reagirao?”, upitao je Dodik.

On je podsjetio da je oteta nadležnost entiteta u vezi s obavještajnim radom i prenesena na razinu BiH.

“Vidjeli smo da je ta služba u službi AID-a i da je radila protiv Republike Srpske, imamo pravo štititi ustavni poredak Srpske i to ćemo raditi”, istaknuo je Dodik.

On je napomenuo da će svatko tko bude urušavao ustavni poredak Republike Srpske biti praćen i u vezi s njim će biti sprovođene mjere kao i u svim državama./Srna/HMS/

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare