Published On: Pon, lis 1st, 2012

Dodik ponovo: Trula je i raspada se, to svi vide, samo ne žele priznati

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovio je u nedjelju tvrdnju da je Bosna i Hercegovina “trula država i da nema kapacitet opstati“, možda “jedino ako se vrati izvornim principima i slovu Daytona“.

“Trula je, naravno, ona je u raspadu. I to definitivno vide svi i svi nešto šute o tome, ne žele da to definitivno priznaju. Ali, očigledno je da Bosna nema kapacijenta unutar sebe da nađe neki svoj put”, ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima.

Dalje je kritizirao i ponašanje pojedinih državnih dužnosnika.
“Samo ponašanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, ranije predsjedavajućeg Vijeća ministara Zlatka Lagumdžije govori o tome da oni žele privatizirati Bosnu za sebe…Mi iz RS-a moramo voditi računa o našoj poziciji, branimo naše interese u skladu s Ustavom BiH”, ustvrdio je, između ostalog, Dodik.

Ponovio je stav kako bi BiH “možda mogla živjeti, ako se vrati na izvorni sustav Daytona i ukoliko se bude poštovalo slovo Daytona“.

Ukoliko ne, dodao, “BiH je raspradnuta zemlja, branili to Amerikanci, Europljani ili bilo tko, ona nema unutarnji kapacitet preživjeti“. ( Fena)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare