Published On: Pet, srp 16th, 2021

Dodik podnosi kaznene prijave protiv sudaca Ustavnog suda

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik prokomentirao je odluku Ustavnog suda BiH koji je utvrdio da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zastavi BiH u suglasnosti s Ustavom BiH, a što je Dodik osporavao svojom apelacijom.

– Ustavni sud BiH uporno pokazuje da radi neustavno i da je politički organ. Pokrenuo sam pitanje zastave, samo da bi se vidjelo da taj ustavni sud ne odlučuje po Ustavu, nego odlučuje po nekim svojim kriterijima. Nigdje nema dokaza da je Predsjedništvo BiH, a za što je bilo nadležno, potvrdilo odluku o Zakonu u o zastavi. To je zakonski i ustavni osnov, da se zakon o zastavi u usvoji, a oni su smatrali da to nije potrebno – izjavio je Dodik, prenosi Fena.

Dodik je rekao novinarima da je “nepodnošljivo da se tako odnose prema samom Ustavu, koji treba da brane”.

Poručio je da će kao član Predsjedništva BiH podnijeti za svakog od tih sudaca kaznenu prijavu za kršenje Ustava i zloupotrebu položaja i ovlaštenja, za strane i domaće sudaca.

– Zakonski uvjet je da Zakon o zastavi bude usvojen na Parlamentu i da ga potvrdi Predsjedništvo BiH koje to nikada nije uradilo – dodao je Dodik.

Dodik inače u svom zahtjevu, odnosno apelaciji, nije sporio izgled i oblik zastave, niti bilo koju odredbu Zakona o zastavi, već su mu bile sporne procedure prilikom donošenja izmjena i dopuna Zakona o zastavi.

guest
nije obvezno
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x