Published On: Thu, Apr 18th, 2019

Dodik: Papi neću prenositi pitanja koja su tražile bošnjačke udruge

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je da će s papom Franjom 26. travnja u Vatikanu razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene utjecaje na globalnoj razini u vezi s politikom koja se vodi u svijetu.

Dodik je istaknuo da nema namjeru prilikom susreta s papom prenositi neka pitanja koja su od njega tražila neka bošnjačka udruženja, naglašavajući da i Republika Srpska ima svoja udruženja.

“Ja sam na poziv pape 26. travnja u Vatikanu i tamo ćemo razgovarati u formatu sastanaka predsjednika država budući da Vatikan, kao država, ima određene uticaje na globalnoj razini vezano za politiku koja se vodi u svijetu i bit će mi interesanatno razgovarati sa svetim ocem i o tim pitanjima”, rekao je Dodik novinarima na Kozari.

On je dodao da očekuje da će s papom Franjom razgovarati i o položaju vjerskih zajednica, i to ne samo Katoličke crkve, nego i svih drugih vjerskih zajednica.

“Očekujem razgovore o kretanjima, o procesima u svijetu koji govore o tome da upravo na religijskoj osnovi dolazi najčešće do polarizacije i sukoba koji pretendiraju da postanu globalni”, naglasio je Dodik