Published On: Pon, ruj 5th, 2016

DODIK: Odluka naroda ima veću pravnu snagu od odluke Ustavnog suda

BANJALUKA – Predsjednik Repubulike Srpske Milorad Dodik poručio je da će odluka koju narod Srpske donese na referendumu o Danu Republike imati veću pravnu snagu od odluke Ustavnog suda BiH. Komentirajući izjavu povjerenika za pregovore o proširenju EU Johannesa Hana da se odluke Ustavnog suda BiH moraju poštovati i da bi trebalo još jednom razmisliti o referendumu, Dodik je naglasio da je njegov ustavni zadatak da brani interese srpskog naroda.
“Narod je najjača priča. On je jača priča od Ustavnog suda i tako će odluka koju će donijeti narod na referendumu o Danu Republike imati veću pravnu snagu”, rekao je Dodik za “Glas Srpske”.
On je pojasnio da se referendumom u Srpskoj provodi odluka Ustavnog suda BiH koji je rekao da Narodna skupština treba pronaći način na koji će realizirati odluku koju je taj sud donio.
“Naš prijedlog je da to bude referendumom”, rekao je Dodik. Predsjednik Srpske je istaknuo da neće dozvoliti obesmišljavanje Republike Srpske.
“Mnoštvo odluka Ustavnog suda BiH godinama se ne provodi i nitko ih ne spominje, a mi odluku Ustavnog suda provodimo kroz referendumsko pitanje. Narod će odgovoriti na to pitanje i ne vidim u čemu je problem i zbog čega se diže tolika galama”, rekao je Dodik.
Kada je riječ o navodima visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da se Dodik “igra vatrom” ako ne namjerava odustati od referenduma, Dodik je naglasio da je Inzko odavno u službi sarajevske politike. “Da ima imalo poštenja i pravičnopsti, rekao bi da se vatrom igraju oni koji su pritiscima na Ustavni sud doveli do referenduma”, zaključio je Dodik.
 

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x